Društvo

U PRIPREMI TURISTIČKE SEZONE U BIJELOJ PRIORITETI SU KOLEKTOR, PUT, RASVJETA

U Mjesnoj zajednici Bijela postoje brojni infrastrukturni problemi, koje bi trebalo riješiti do početka glavne turističke sezone. Urgentna pitanja su kolektor, sanacija puta i javna rasvjeta.

Prilikom nedavne posjete Mjesnoj zajednici Bijela i njenom novom rukovodstvu, predsjednik Opštine HercegNovi Stevan Katić se, između ostalog, osvrnuo na zahtjev mještana za izmještanjem javne rasvjete na priobalnom putu  između hotela “Park” i  “Delfin”:

-Idemo u pripremu turističke sezone, najvažnije je da se ovaj dio priobalja što prije završi i sredi. Ulična rasvjeta, koja je postavljena prošle godine trebalo bi da se izmjesti, jer nije odrađena onako kako je trebalo da bude odrađena, jer u to vrijeme kada se radila nije postojala  projektna dokumentacija. Prihvatili smo stav Mjesne zajednice Bijela da se rasvjeta od Parka do Delfina izmjesti. Taj  posao bi trebalo da krene početkom maja, kako bi do  glavne  turističke sezone  imali rasvjetu, kakvu Bijela zalužuje, kazao je Katić.

Predsjednik Mjesne zajednice Bijela Vojislav Ilić je naveo da bi probleme trebalo riješavati u saradnji sa Opštinom u pripremi nove turističke sezone. On je predložio nadležnim u Opštini da pošalju cirkularno pismo mjesnim zajednicama, kako bi direktno sa terena informisali o nedostacima na kolektorima i problemima koji su prouzrokovani radom na kolektorima.

-Mi smo napisali probleme i nadamo se da će biti otklonjeni prije asfaltiranja. Nama nije toliko bitna dinamika radova, koliko kvalitet. Ako je predviđeno da se asfaltira prvog maja  to može biti i 15-og, samo da kvalitet izvedenih radova bude dobar, da ne bi nakon tri mjeseca morali ponovo kopati put, naveo je Ilić.

Drago Šerović iz Bijele je potvrdio da je najveći problem kolektorska mreža.

-To je pitanje za koje mislim da je iznad svih pitanja. Ovaj dio dionice kolektora od Jošice do mosta, do istočne strane Brodogradilišta nije uopšte tehnički primljeno. I oni imaju tehničke probleme. I one sekundarne posljedice, koje su se  javile prilikom izvođenja,  jednostavno nisu otklonjene. Vjerovatno hoće.  Zato smo tu da se dogovorimo i da izvođača upozorimo da se to mora otkloniti, kazao  je Šerović.

Predstavnici Opštine su upoznali članove Savjeta  Mjesne zajednice o  projektu  izgradnje pješačke staze od Bijele do Kamenara. Projekat i urbanističko- tehnički uslovi su završeni, trenutno se radi  projektna dokumentacija, čime  bi radovi na izgradnji pješačke staze mogli početi nakon sezone.

Foto: FB MZ Bijela

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com