Društvo

 U PRIPREMI JESENJA FEŠTA NVU RUKE

„Jesenja fešta“ u organizaciji NVU Ruke, u našem gradu će biti priređena u subotu 24. novembra od 10 do 14 sati. I ovog puta planiraju humanitarnu trpezu sa delicijama od stađunskog voća.

Interesovanje izlagača je veliko, a organizatori se nadaju da će ponuda ovog puta biti još bolja, kazala je Milina Kovačević iz NVU Ruke.

-Fešta okuplja hercegnovske kreativace, profesionalace i entuzijaste na polju gastronomije ali i primjenjene umjetnosti jer stađunske fešte promovišu upotrebu plodova koji su u datoj sezoni oko nas u gastronomiji, kulinarstvu ali i kao inspiracija u nekim umjetničkim poduhvatima ili pravljenju suvenira i upotrebnih predmeta. Veliko je interesovanje izlagača koji nisu do sada bili kod nas, s obzirom na to da se naša fešta dosta dobro kotira kod ljudi koji prate ovu vrstu djelatnosti i da se nadamo da će biti drugačijih stvari u ponudi. To se odnosi na one koji vole originalne i ručno rađene stvari. Što se tiče gastronomskog dijela trudićemo se da i ovog puta napravimo lijepu humanitarnu trpezu delicija od jesenjih plodova, a to su šipak, rogač, kesten, kake, mandarine, kivi, žižule, košćele, maginje i sve što možete da nađete još i sada oko nas, najavila je Kovačević.

Poziv za zainteresovane učesnike je otvoren, a prijave i informacije dostupne su na fb stranici organizacije ili web stranici – ruke.me.

Foto: fb nvu ruke

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com