DRUŠTVO

U PRIJEVORU RENOVIRANJE DOMA KULTURE I OSNIVANJE DVD

Prijevor će tokom narednih mjeseci dobiti višefunkcionalni renovirani prostor Doma kulture, odnosno nekadašnje škole, dok će u drugom dijelu objekta biti smješteno Dobrovoljno vatrogasno društvo, najavio je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević prilikom jučerašnjeg obilaska tog naselja i okolnih zaseoka.

Prema njegovim riječima, investiranje u Prijevor iznosiće oko pedesetak hiljada eura sa završetkom ovih radova, a nova ulaganja lokalna uprava planira i za okolna sela.
-Prijevor, kao i ostala sela u našem gradu, zaslužuju dostojan život u 21. vijeku, a naš zadatak je da im to i omogućimo, zaključio je Konjević.
Potreba za renoviranjem oronule zgrade Doma kulture postoji već godinama, a sa inicijativom lokalne uprave poklopila se želja i volja mještana da zajedničkim naporima stvore bolje uslove za sadašnje žitelje i njihove potomke.
Potreba za osnivanjem novog dobrovoljnog vatrogasnog društva koje će svoj rad bazirati na području Prijevora, Sutorine i duž granice sa Hrvatskom pokazala se više puta tokom proteklih godina. Imajući to u vidu, lokalna uprava je odlučila da pomogne osnivanje Društva, koje će doprinijeti boljoj zaštiti ljudi i imovine u svakom naselju, selu i zaseoku ovog dijela grada. Specijalno vozilo kojim će raspolagati DVD Prijevor biće donacija mještana Lazara i Vuka Beka.
Konjević je naglasio da će narednih dana biti ugrađena nedostajuća rasvjeta na četiri do pet lokacija, a za dvije sedmice će početi i izvođenje radova na betoniranju puta do sela Malta.
U planu lokalne uprave je i sanacija starog puta od Malte preko Mokrina kroz projekte finansirane od strane IPA fondova, kako bi ta staza turistički oživjela, kako za goste našeg grada tako i za domaće stanovništvo.
Mještani su uz pomoć Opštine Herceg Novi u prethodnom periodu asfaltirali oko 1300 kvadratnih metara lokalnog puta. Rađeno je na pet lokacija, tri od putnog pravca Debeli brijeg do sela Rustovo i dvije lokacije od Rusova prema Prijevoru. Urađeno je i autobusko stajalište, pa je sada mještanima omogućen prevoz kružnom linijom.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com