DruštvoIzdvojeno

U PONEDELJAK ŠTRAJK UPOZORENJA ZAPOSLENIH U BOLNICI U MELJINAMA

Štrajk upozorenja Sindikat zaposlenih u bolnici u Meljinama organizovaće, kao što smo nedavno najavili, u ponedeljak (16. jula) od 14:45 do 15:45 ispred Centra za rehabilitaciju.

Povod je sveukupna situacija u bolnici, kazala je predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak.

-Najviše nas interesuje rješenje statusa bolnice u Meljinama, to će biti jedan od prvih i osnovnih zahtjeva. Svi zaposleni su jednoglasni u odluci za organizovanjem štrajka upozorenja. Zahtjeve ćemo uputiti ka resornom ministarstvu, premijeru Dušku Markoviću, Atlas grupi i svima ostalima za koje budemo smatrali da je potrebno. Ovog puta štrajk se odnosi na zaposlene, ali se nećemo zaustaviti na tome, planiramo i druge vidove protesta, vjerovatno i sa građanima, kazala je Drobnjak.

Kako je Drobnjak istakla u toku dana će se saopštenjem za javnost oglasiti i ljekari. U bolnici u Meljinama trenutno je 144 zaposlenih, zajedno sa radnicima angažovanim tokom turističke sezone.

Najavljeni protest bio bi drugi od kada je nekadašnju Vojnu bolnicu u Meljinama preuzeo konzorcijum koji čine članice Atlas grupe Invest banka, Atlas banka, Atlas cap i Specijalna bolnica za interne bolesti „Sveti Nikola“. Vlada je početkom prošle godine  pokrenula sudski postupak za raskid ugovora o kupovini, na inicijativu SO Herceg Novi. Povod je i u činjenici da je od 120 miliona eura predviđenih ugovorom novi vlasnik realizovao samo tri i to za nabavku medicinske opreme.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com