DruštvoIzdvojeno

U OŠ „ORJENSKI BATALJON“ AKCIJA – „OPLEMENIMO I UKRASIMO, DA BISMO BOLJE ČUVALI NAŠU DRUGU KUĆU”

Za učenike, nastavnike ali i roditelje, prethodna subota (11. maj) bila je ispunjena brojnim aktivnostima na uređenju unutrašnjosti i dvorišta OŠ „Orjenski bataljon“, matične škole ali i područnih ustanova u Baošićima-Đenovićima i Kamenarima.

Njihov moto je bio „Oplemenimo i ukrasimo, da bismo bolje čuvali našu drugu kuću”, saopštavaju iz škole.

Učenici i nastavnici su, u dogovoru sa roditeljima, koji su takođe učestvovali u materijalu i radu, prema svojim afinitetima i mogućnostima, oplemenjivali prostor matične škole i područnih ustanova. Neumorno su radili, s velikom voljom i ljubavlju, na krečenju učionica i holova, lakiranju vrata na kabinetima i kancelarijama, oslikavanju zidova u pojedinim kabinetima, krečenju jednog spoljašnjeg dijela u matičnoj školi, kao i na uređenju školskog dvorišta: čišćenju sportskih poligona i već postojećih cvijetnih leja i sadnji doniranog drveća i cvijeća.

-Proljeće, želja za lijepim i estetski osmišljenim okruženjem, želja za promjenama u nama i oko nas, izmamila je snagu i volju, osmijeh i radost i eto divne akcije. Ovako ćemo mnogo bolje čuvati i paziti ono što imamo, jer kad oplemenjujemo mi sami sebe, druge i prostor u kome boravimo, pazićemo da nam niko, to što smo uradili, ne uništava. U Područnoj ustanovi Baošići-Đenovići pet učionica je zasjalo novim sjajem lijepih boja, novim plafonjerkama, zavjese se šiju i stižu uskoro, a dogovor kuću gradi. I u Područnom odjeljenju Kamenari prava košnica vrijednih učenika, nastavnika i roditelja. Hvala svima za veliki doprinos i trud!, istakla je direktorica Jarmila Radović.

Uprava, nastavno osoblje i učenici škole duguju veliku zahvalnost roditeljima na uloženom trudu, radu i dostavljenom materijalu, Mjesnoj zajednici Đenovići koja je donirala materijal u vrijednosti od 350 eura, kao i gospodinu Rajku Komneniću i Doo “Vuković i ortaci” – Herceg Novi na doniranom materijalu, saopštili su iz škole u Bijeloj.

Kako su istakli, nadaju se da će ova praksa zaživjeti i da će u budućnosti biti više ovakih okupljanja i druženja, a sve u cilju stvaranja pozitivnog duha i ugodnog okruženja za boravak i funkcionisanje djece.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com