DruštvoIzdvojeno

U OŠ „MILAN VUKOVIĆ“ MNOGO POZITIVNIH PROMJENA

Prema navodima velike većine zaposlenih u OŠ “Milan Vuković”, a koji su upućeni i Ministarstvu prosvjete, proteklih mjeseci se naglo promijenila atmosfera u školi, u smislu  opuštenosti, radnog entuzijazma i kvaliteta međusobne komunikacije svih zaposlenih. Ističu da se prvi put susreću sa transparentnošću svega što se događa u školi. O svim donacijama školi, koje su sada postale učestale, javno se govori i prave zajednički planovi za sređivanje škole, koja se priprema da za manje od dvije sedmice bude domaćin Karavana prijateljstva, u kojem učestvuju predstavnici učenika i nastavnika iz pet gradova bivših republika nekadašnje zajedničke države, informišu iz OŠ “Milan Vuković”.

Računarska učionica

Škola je poslije dugo vremena dobila priliku da napreduje u svim segmentima rada, ističu i zaposleni. Prvo od stanja higijene u školi, koja je već  bila u zabrinjavajućem stanju, što je  signalizirano i u posljednjim izvještajima nadzorne službe, pa do stepena opremljenosti škole sredstvima za rad (didaktički materijal i nastavna sredstva, ICT oprema …), sređenosti  objekta i radnih prostorija, međuljudskih odnosa i radne atmosfere, profesionalnog i stručnog odnosa nove v.d.direktorice prema radu svih zaposlenih.

Kako su zaposleni istakli u dopisu Ministarstvu prosvjete, poslovni kontakti nove direktorice dali su prve rezultate, samoinicijativno se javljaju  mnogi donatori  koji  poklanjaju školi ICT opremu, besplatan smještaj za učesnike Karavana prijateljstva, PVC prozore, laminat, farbu i lak za sređivanje enterijera, ukrasne biljke, vanjske i unutrašnje kante za smeće.

VD direktorica škole Tatjana Relić informiše da prijatelji škole nude stručnu pomoć  u sređivanju  enterijera – krečenje, lakiranje, oslikavanje zidova.

Zbornica

-Primjećuju se prvi rezultati  u izgledu škole, koja sada odiše mirisom čistoće, oplemenjenim enterijerom, u koji prvi put poslije niza godina, učenici, njihovi roditelji i  zaposleni  ulaze sa zadovoljstvom. S radošću borave u prostoru škole, sa entuzijazmom i velikim zalaganjem obavljaju svoje  radne zadatke i sami nude ličnu pomoć u daljem sređivanju škole. Nije im teško da vikendom i u poslijepodnevnim časovima dolaze u školu i daju svoj doprinos.

I članovi Savjeta roditelja škole su smatrali da treba da daju svoje mišljenje o stanju u školi proteklih mjeseci, jer su sada uključeni u sve segmente njenog rada koji zahtijevaju i mišljenje Savjeta roditelja, i ističu da se konačno osjećaju priznatim i uvaženim.

Računarska učionica

-Čast mi je i zadovoljstvo vršiti dužnost direktorice škole u kojoj sarađujem sa zaposlenima i roditeljima koji su spremni da na svaki mogući način daju svoj doprinos unapređenju rada škole. To mi značajno olakšava situaciju u kojoj je trebalo ispraviti mnogo toga, a uz to i organizovati brojne aktivnosti koje su uobičajene u ovom periodu školske godine, a i neke koje su novina, a to je organizacija Karavana prijateljstva koji će se održati od 6. do 9 juna, kada ćemo ugostiti 50 učenika i kolega iz republika bivše Jugoslavije. Srećom, zahvaljujući brojnim donacijama različitih preduzeća, pojedinaca, lokalne uprave, kojima se ovom prilikom zahvaljujem, uspjeli smo ostvariti brojne pozitivne promjene u školi, kazala je direktorica Relić.

Direktorica Relić posebno ističe novu računarsku učionicu, koja je u potpunosti renovirana, oslikana i opremljena najsavremenijim računarima, a zahvaljujući donacijama.

Učionica

-Za one koji znaju kako je učionica nekada izgledala (računari iz 2005. godine, svi prozori u učionici zakovani, da vjetar ne bi razbio stakla, vlaga zbog prokišnjavanja, pocjepane stolice i linoleum), novi izgled učionice izaziva oduševljenje.

Kako ističe, ponosna je i na sve učenike škole.

-Raduju me povratne informacije kada se djeca vrate sa izleta, pa me organizatori, kao što se desilo prije neki dan, pozovu samo da bi mi rekli kako su ugostili mnogo učenika, ali da skoro nisu imali u posjeti tako lijepo vaspitanu djecu. To je, naravno, pohvala i za njihove roditelje. Posebno sam ponosna na učenike koji osvajaju brojne nagrade na različitim takmičenjima i konkursima, uglavnom likovnim i literarnim. Nažalost, u nekom ranijem periodu se nije pružalo dovoljno podrške nadarenim učenicima i iz oblasti nauke, ali i to se mijenja i očekujemo pozitivne rezultate i u toj oblasti, kazala je vd direktorica OŠ “Milan Vuković” Tatjana Relić.

2 0 komentara

  1. Sto se tice medjuljutskih odnosa je cista laz, nikad gora situacija nije bila, prvo korupcija, poenosenje prijava, privodjenja u policiji, nasrtaji na kolege, o svemu postoje zapisi.
    Skola se jest sredila, alo mi smo Novljanin docekujemo po prvi put goste is drugih bivsih drzava, pa zar se necemo pokazati u najboljem svetlu, u skoli “Milan Vukovic” nikad gora situacija.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com