Društvo

U OŠ “ILIJA KIŠIĆ” PRIPREMAJU SPECIJALNU OLIMPIJADU

Sportski dan, pripreme za Specijalnu olimpijadu i posjeta ekspertskog tima Resursnog centra 1. jun iz Podgorice, samo su dio aktivnosti tokom ovog mjeseca u Osnovnoj školi “Ilija Kišić” u Zelenici. Učenici i nastavnici zeleničke škole u subotu su, po tradiciji, obilježili  1. oktobar – dan kada se prije 52 godine prvi put oglasilo školsko zvono u ovoj ustanovi. Tog dana osmišljene su sasvim drugačije aktivnosti u kojima svi učestvuju, informiše Đorđije Radović, direktor škole.

-Uveli smo lijep običaj i 1. oktobra svake godine organizujemo Sportski dan nakon kojeg kolektiv škole održava svečano-radnu sjednicu. U saradnji sa FK Orjen i uz pripremu naših profesora, učenici od prvog do devetog razreda takmičili su se u krosu na fudbalskom terenu. Svi pobjednici po razredima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji dobili su diplome za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, kazao je Radović.

Svečana sjednica bila je prilika da članovi nastavničkog vijeća evocijaru uspomene na 1. oktobar 1964. kada je počeo školski život u ovoj ustanovi, a potom i da se posvete sadašnjim aktivnostima.

Osnovnu školu Ilija Kišić u četvrtak će posjetiti ekipa Resursnog centra 1. jun iz Podgorice. Međusobna saradnja je izuzetno značajna za obje strane i odlična prilika za razmjenu iskustava i znanja stručnih lica uključenih u obrazovanje djece sa posebnim potrebama, kazao je Radović:

-Ekspertski tim će sagledati rad sa djecom koja se obrazuju po posebnim programima. U našoj školi oformljene su dvije grupe djece sa autizmom i grupa djece sa lakšim i umjerenim mentalnim smetnjama. Oni će potom dati stručno mišljenje i savjete, ukoliko procjene da je potrebno, a siguran sam i da nauče nešto novo iz izuskustva  naših defektologa i profesora koji cjeli životni vijek rade sa djecom sa posebnim potrebama, objasnio je Radović.

Zelenička škola je već godinama domaćin Specijalne olimpijade koja će se ove godine održati od 21. do 23. oktobra.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com