IzdvojenoSport

U OPŠTINI POČELO POTPISIVANJE UGOVORA SA SPORTSKIM KOLEKTIVIMA

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi danas je počeo potpisivanje ugovora sa 46 sportskih kolektiva koja su na osnovu konkursa dobili sredstva za ovu godinu. Iz budžeta opštine je izdvojeno 450 hiljada eura .

PVK Jadran Carine pripalo je 150.000 eura, a ugovor je potpisao predsjednik kluba Đuro Marić.

-Potpisivanje ovog ugovora svakako je nešto što je značajno za PVK Jadran, radi se o značajnom segmentu u finansiranju kluba. Danas poslijepodne održavamo Skupštinu kluba, gdje će članovi prenijeti svojih 30 odsto akcija na Opštinu, tako da danas Opština Herceg Novi postaje jedan od osnivača, odnosno vlasnika PVK Jadran. Otkada smo potpisali Sporazum i postigli dogovor, sve funkcioniše na obostrano zadovoljstvo kako smo se i dogovorili, naglasio je predsjednik Marić. Istakao je da je ponosan što je u ovom periodu klub na čijem je čelu finalista Kupa Evrope i očekuje da će ovaj trofej ostati na Škveru.

Košarkaški klub Primorje dobio je 75. 000 plus 10.000 zaostatka iz prošle godine. Ugovor je potpisao predsjednik kluba Željko Roganović.  Za  Fk Igalo opredjeljeno je 71.000,a ugovor je potpisao predsjednik Dejan Kulinović. Nosilac privilegovanog sporta za jederenje je Jedriličarski klub Jugole Grakalić , a veći dio sredstava od 20.000 eura namjenjen je za pripreme olimpijskog kandidata Milivoja Dukića.

-Dok ima dijaloga i dobre volje, sve možemo da riješimo i da doprinesemo da sport u Herceg Novom napreduje. Mislim da je dobro da se sportski kolektivi i sve vrste sportova ujedine kroz svoju lokalnu samoupavu, jer jedino na taj način možemo jedni druge da štitimo i da se borimo na višem nivou da sportovi i svi mi dobijamo ono što nas sleduje, kazao je predsjednik Predrag Vukčević.

Ženkom klubu  “Primorje” namjenjeno je  12.000, a isti iznos dobio je  FK “Obilić” za mušku i žensku selekciju. Odbojkaški klub “Albatros” dobio je 8.000, Bokserski klub Herceg Novi 6.500, Ženski odbojkaški klub Herceg Novi i Fudbalski klub Orjen po 5.000 eura.

-Ovo je pozitivna stvar koja je potvrdila dobru komunikaciju između BK Herceg Novi i opštine. Ovaj potpis daje i sigurnost i bolji rad kako nama u klubu tako i afirmaciji amaterskog i profesionalnog boksa. Herceg Novi ima bokserskog dragulja Dilana Prašovića, koji je prvak svijeta u omladinskoj konkurenciji do 24 godine i ovo je njemu i našim članovima podstrek za još bolje rezultate, istako je trener i osnivač Bokserskog kluba Fehmi Huseni.
Vaterpolo klub Jadran Veterani i Teniski klub Herceg Novi dobili su po  4. 500, Auto moto društvo Podi i  FK Pomorac  4.000, Stonoteniski klub Novi, Klub Sportski ribolovaca Igalo ,Košarkaški klubovi Kastel Nuovo i Novi po 3.000 eura.  Po 2.500 eura dobili su košarkaški klubovi As i Bijela, košarkaški klub Veterani Karača , vaterpolo klub Kumbor,Jedriličarski klub „Jovo Dabović (Baošići) džudo klub Igalo, karate klub Bijela, triatlon klub Herceg Novi i  Šah klub Herceg Novi. Za džiju džica “Panda” i vaterpolo klubove Bokelj, Rivijera i Galeb opredjeljeno je  2.000 eura. Košarkaški klub Galeb, Streljački klub za leteće mete Herceg Novi, streličarski klub Savina, Teniski klub Igalo,Gimnastiki klub Adriatik Kids i Alpinistički klub Niskogorci dobili su po 1.500 eura. Stonoteniski klub Boka   1.000 eura , a Sportski ribolovni klub Mamula, klubov Sportskih ribolovaca „Jugole Grakalić“(Herceg Novi) „Sabljarka  (Meljine), Ribar Baošići, Planinarski klub Subra, Ronilački klub Adirijatik Blue i muay thai klub Pobednik po 500 eura .

Zadovoljni smo odzivom sportskih organizacija, kazao je sekretar Darko Klasić, i ovo je prvi put da u Herceg Novom lokalna samouprava potpisuje ugovore sa sportskim klubovima u skladu sa novim zakonom

-Prvog dana bio je 100% odziv.U ugovorima su precizirane tačne obaveze opštine i klubova i drago nam je da nemamo žalbi na Odluke o raspodjeli. Očekujemo od klubova da nastavimo sa saradnjom, Opština je svakako tu da ih podrži. Klubovi su u obavezi da najviše rade sa djecom i na omasovljenju i popularizaciji sporta. Rezultat jeste u planu, ali ne u prvom. U prvom planu su nam djeca, kazao je Klasić.

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com