DRUŠTVO

U OKVIRU PRAZNIKA MIMOZE  –  IZLOŽBA CVIJEĆA  I SUVENIRA 

Za  Izložbu cvijeća, koja će biti održana u okviru 51. Praznika mimoze,  prijavljeno je 27  izlagača iz Crne Gore i Srbije.

Prema riječima  saradnice za hortikulturu  u Opštini Herceg Novi  Jovanke Matković , pored  cvijetnih aranžmana na ovoj tradicionalnoj manifestaciji  biće izloženi i suveniri:

– Ove godine Izložbu cvijeća ponovo vraćamo kao što je nekada bilo.To će biti prva manifestacija u okviru Praznika mimoze, a otvara se 14. februara  i trajaće do 16. februara u hotelu Vojvodina.  Izložba će u ovom periodu biti otvorena od 9  do 19 časova. Uglavnom,  će biti zastupljene cvjećare i proizvođači cvijeća .

S obzirom na iskustvo iz prethodnog perioda  da  u dijelu hotela Vojvodina  u kojem se izlaže cvijeće ostaje prazan prostor  – odlučili su da  organizuju i izložbu suvenira i ručnih radova, kazala je Matković.

Ukupno  je 27 prijavljenih proizvođača cvijeća iz Crne Gore, Srbije i jedan iz Albanije.

-Problem su fitosanitarne  dozvole,  koje  moraju da obezbijede radi   prelaska granica, što predstavlja smetnju za veći odziv izlagača cvijeća iz drugih država.  Očekujemo  da će u odnosu na cvjećare,  biti više izlagača suvenira na ovoj tradicionalnoj  manifestaciji,  koja inače okupi veliki broj posjetilaca u okviru  Praznika žutom cvijetu u čast. Riječ je o izlagačima, koji  će ,pored  domaćih, biti  zastupljeniji iz regiona, smatra Matković.

Ni ove godine neće izostati lijepi cvijetni aranžmani u okviru Praznika mimoze, a manifestacija će biti  upotpunjema  i suvenirima,  koji će obogatiti ponudu i izložbeni prostor  u hotelu Vojvodina.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com