DruštvoIzdvojeno

U NEKADAŠNJOJ KASARNI NA KAMENOM POVRIJEĐENA TRI DJEČAKA IZ HERCEG NOVOG

Nedavno povređivanje tri četrnaestogodišnja dječaka iz našeg grada opominje na oprez kada je u pitanju dječja radoznalost. Naime, tokom vikenda  u nekadašnjoj vojnoj kasarni  na Kamenom , došlo je do eksplozije prilikom koje su dječaci zadobili opekotine. Pomoć im je ukazana u Opštoj bolnici u Meljinama , a kako saznajemo opekotine prvog i drugog stepena imaju po rukama i licu, ali se oporavljaju.

Dječaci su bili na izletu na Kamenom tokom koga ih je znatiželja povukla da uđu u napušteni vojni objekat, i u tunel na kome je još ranije polomljena rešetka kojom je on bio obezbjeđen. Sa namjerom da osvijetle unutrašnjost zapalili su maramicu nakon čega je došlo do varničenja  i eksplozije.  Plamen im je zahvatio djelove tijela.

Po dolasku na teren, policija i vatrogasna služba na poligonu su zatekli dva ruksaka sa ličnim stvarima dječaka.

Kako nezvanično saznajemo u hercegnovskom Centru bezbjednosti u tunelu su bila prazna burad a u vazduhu se osjećao miris razrađivača i benzina. Uzeti su uzorci kako bi se sa sigurnošću utvrdilo o kakvim je zapaljivim tečnostima riječ.  Naš sagovornik navodi da je najvjerovatnije riječ o nesrećnom slučaju u kojem su dječaci imali dosta sreće ali će se više detalja znati nakon okončanja istrage.

Napušteni vojni objekat na Kamenom Ministarstvo odbrane je ustupilo Ministarstvu finansija koje ga je potom u saradnji sa opštinom Herceg Novi izdala firmi Prijedor putevi koja ga je koristila za skladište.

U postupku je i utvrđivanje odgovornosti ukoliko je ima a kako saznajemo osnovni državni tužilac se izjasnio da za sada u vezi ovog slučaja nema krivične odgovornosti.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com