Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Sport

U NEDJELJU SEDMI LOVĆENSKI PLANINSKI MARATON

U organizaciji planinarskog kluba “Kapetan Angel”, u nedjelju 21.maja se održava sedmi “Lovćenski planinski maraton”. Maraton se održava povodom Dana nezavisnosti i biće podijeljen u tri discipline: “Pet lovćenskih vrhova” dužine 38 kilometara, “Panoramska staza” dužine 20 kilometara,  i šetačka staza za rekreativce i djecu u dužini od sedam kilometara.

-Za učešće u maratonu plaća se kotizacija od 15€ po učesniku za stazu 1 i 2, 5€ za stazu 3, dok je učešće za djecu do 18 godina besplatno. Prilikom registracije za jednu od 3 ponuđene staze, svaki takmičar dobija: startni broj, kontrolni karton maratona, mapu staze sa ucrtanim kontrolnim tačkama (KT) i majicu sa logom maratona. Za sve učesnike obezbijeđen je ručak u restoranu Odmarališta “Lovćen-Bečići” na Ivanovim Koritima, navodi se u saopštenju organizatora.

Saša Kulinović takmičar NVO „Orjen Outdoor“ obišao je juče stazu i prenio je utiske za naš Portal.[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/05/image-0-02-05-755edc70a8198de94586a99feb4ae6ff645fbd6142d068c5d095478f7143751b-V.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

-Staza je odlično označena, start i cilj su na nivu velikih međunarodnih trka. Organizator se potrudio da dio staze, „Uspon na Štirovnik“ bude označen od vrha do dna i omogućio je za sve učesnike elektronsko mjerenje vremena po najvećim standardima, što je za svaku pohvalu. Mi smo pomogli u markiranju staze. Nagradni fond je odličan i očekujem učešće velikog broja takmičara iz okruženja, rekao je Kuzlinović.

Klub sa Cetinja nosi ime po Henriku Augustu Angelu, rođenom  1861. godine u mjestu Luster (Norveška), a umro je 1922. godine. Bio je norveški kapetan, koji je u Crnu Goru prvi put došao 1893. godine na poziv Knjaza  Nikole da obučava skijanju vojsku i civilstvo iz vojnih, praktičnih i sportskih razloga. Sa njim su u Crnu Goru došle  prve skije, tako da time Crna Gora  i cetinjske  padine u podnožju  Lovćena postaju kolijevka skijaškog sporta na Balkanu.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com