DruštvoIzdvojeno

U NAŠEM GRADU USKORO HUMANITARNA AKCIJA “SVI ZA TOPLI VIKEND”

Humanitarna akcija „Svi za topli vikend“ biće organizovana u narednom perodu u našem gradu. Inicijator akcije, humanitarka Zorica Drakulić Vidaković ističe da će najvjerovatije to biti 21. i 22. decembar.

Decembar i januar su poznati po darivanju, zato planiraju pakete za samohrane roditelje, siromašne porodice i penzionere, istakla je Drakulić Vidaković.

-U toku su pregovori sa marketima gdje se nadamo da će dozvoliti postavljanje korpi za prikupljanje donacija građana. Takođe, moramo obezbjediti i dozvolu za manji štand na glavnom gradskom trgu gdje bismo prikupljali pomoć. Narednih dana imaćemo preciznije informacije na kojim mjestima će se moći predati donacije. Pokušali bismo da prikupimo namjenske pakete sa najosnovnijim namirnicama: ulje, šećer, brašno, so, pasulj, riža, tjestenina, supice, keks, džemovi, mlijeko, konzervirana hrana, kao i hemija- šamponi, kupke…, najavljuje Drakulić-Vidaković

U darivanj, pomaganju kao i u u svakodnevnom životu Zorica ne pravi razliku među ljudima kojima je pomoć potrebna, baš kao što svim srcem pomažu i naši sugrađani, odazivajući se na akcije koje ona pokreće.

-Dosta je njih koji sebi ne mogu priuštiti dijelić gozbe za katolički ili pravoslavni Božić ili Novu godinu. Najveći su nam problem penzioneri, preko 200 njih je sa minimalnim primanjima i gledamo kako da im pomognemo. Dječica će sigurno dobiti paketiće preko socijalne službe i Opštine Herceg Novi, ali penzioneri sebi neće moći priuštiti malko prazničke atmosfere, objasnila je novska humanitarka.

Ona je istakla da se nada dobrom odzivu građana kao i do sada, svih ovih godina, jer, kako kaže „divno je kad ste odvojili makar jednu sitnicu za naše građane, izmamili im osmjijeh pa i oni mogu da proslave najljepše praznike koji nam dolaze“.

Foto: fb Zorica Drakulić Vidaković

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com