Ekonomija

U INSTITUTU ZA BIOLOGIJU MORA SUTRA SASTANAK U OKVIRU PROJEKTA ARIEL

U Institutu za biologiju mora Univerziteta Crne Gore sutra (28.01.) će biti održan Innovation Brokering Event u organizaciji Interreg ADRION projekta „Promovisanje transnacionalne mreže za mali obalni ribolov i akvakulturu u Jadransko-jonskoj makroregiji“ — ARIEL.

Učesnici će biti okupljeni u manje, tematske grupe prema svom specifičnom interesu, kako bi se pronašlo brzo i prikladno rješenje za zadatu problematiku koje se može primijeniti u praksi.

U svakoj radnoj grupi će se, uz podršku naučne zajednice i moderatora, obraditi problematika pronalaženja tehnoloških i netehnoloških rješenja. Inovacijski stručni sastanak olakšaće prenos istraživanja i razvoja u konkretne i izvodive akcije za učesnike u malom obalnom ribolovu i akvakulturi.

Na kraju, zamišljeno je da sami učesnici predlože pilot-aktivnosti u akvakulturi i malom obalnom ribolovu kojima bi se testirati predložena inovativna rješenja na brodovima, odnosno uzgajalištima.

Primjena i usvajanje dostupnih inovacija u obalnom ribolovu i akvakulturi podsticaće i uspostavljanje ARIEL platforme koja pomaže svim zainteresovanim stranama u umrežavanju i pronalaženju odgovarajućih partnera kod uvođenja inovativnih ideja, a ujedno nudi rješenje tokom projekta i nakon njegovog završetka, uz trajnu razmjenu znanja i transnacionalnu saradnju među akterima.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com