Društvo

U INSTITUTU ZA BIOLOGIJU MORA ODRŽANA RADIONICA ODRŽIVO RIBARSTVO – BORBA PROTIV NELEGALNOG RIBOLOVA

Održvo ribarstvo – borba protiv nelegalnog ribolova, tema je radionice koja je danas održana u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

Ovo je druga po redu radionica i predstavlja jednu od aktivnosti Centra za zaštitu  biodiverziteta  mora Boka Akvarijum Monte Aqua koju Institut za Biologiju mora sprovodi u saradnji sa Centrom za  ribarstvo i zaštitu biloške raznovrsnosti kopnenih voda i Instituta za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta Univeziteta u Kragujevcu.  Projekat je omogućen donacijom Norveškog ministarstva vanjskih poslova, koje zastupa Norveška ambasada u Beogradu.

Jedan od tema radionice bila je naučna osnova, odnosno principi  koji se koiste , kako bi ribarstvo u našoj zemlji bilo na održivom nivou. Na radionici je učestvovalo preko pedeset učesnika, pije svega ribari koji jesu glavni korisnici takvih radionica, za koje je najbitnije da se nešto novo nauči i implementira. Prisustvovali su predstavnici većine udruženja profesionalnih ribara iz Crne Gore, relevantnih institucija i ministarstava koji se bave zaštitom mora i poslovima ribarstva, nevladinih organizacija i grupa građana koji kroz svoje aktivnosti doprinose borbi protiv nelegalnog ribolova i zašti mora, kazala nam je Ana Pešić.

 

M.M.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com