IzdvojenoTurizam

U INSTITUTU IGALO OSTVARENO 6.000 NOĆENJA VIŠE NEGO LANI – POTPISAN UGOVOR ZA DRŽAVNI NORVEŠKI PROGRAM 2019 -2022

Institut „Dr Simo Milošević“ potpisao je ugovor za realizaciju Državnog  norveškog programa za naredne četiri godine. Po riječima direktora marketinga Nikole Mračevića, Institut je jedina ustanova koja je konkurisala na tenderu a van je EU i kao uvijek, kako je rekao, je visoko rangirana.

-Naredne četiri godine, znači od 2019. do 2022. u Institut će dolaziti po sedam grupa godišnje u kojima je po 140 pacijenata, odnosno 980 na nivou godine. Njihov boravak je planiran po 28 dana.  Počinjaće sredinom aprila, a boraviti u Igalu do 1. novembra, tako da smo obezbjedili u narednom periodu oko hiljadu gostiju godišnje –kazao je Mračević.

Sezona u Institutu dr Simo Milošević i dalje traje, u punom je jeku a kako kaže Mračević,  tako će biti do kraja oktobra.

-Naši korisnici usluga preferiraju jesen kada su niže temperature vazduha. Više smo nego zadovoljni i sa dosadašnjim periodom s obzirom na to da je 6 000 noćenja više realizovano u odnosu na prošlu godinu, a govorim za prvu i drugu fazu. Trenutno je u Institutu 1 200 gostiju, 550 u prvoj fazi, a 650 u objektu druge faze. Tokom ljeta smo, pored gostiju koji koriste terapije i terapijske procedure, imali i dosta sportskih ekipa, prije svega je riječ o vodenim sportovima-plivanje, vaterpolo, ali i košarkaša i gimnastičara. Takođe je veliki broj agencija iz Grčke, Mađarske, Slovenije, koje su goste smještale u Institut u okviru kružnih putovanja –rekao je Mračević.

Zaživio je i kongresni turizam, organizovani su seminari tokom maja i juna a od 27. do 31. avgusta u Institutu će biti održan veliki svjetski skup „Vinča“, instituta iz Beograda.

-Naučni skup se održava svake tri godine, ovog puta su se odlučili da budu u Institutu. Početak skupa je u ponedeljak 27. avgusta a završetak je planiran 31. avgusta. To je veliki događaj i za Herceg Novi jer biće medijski propraćeno, iz cijelog svijeta dolaze naučnici, njih 120, i odlučili su da baš budu u našem gradu i Institutu.

Od 4. septembra počinju dolasci većih grupa. Uz šestu grupu Norvežana stiže i grupa Holanđana posredstvom 30-to godišnjeg partnera, agencije „Fontana“.

-Dolaze i ostali pacijenti posredstvom drugih agencija i septembar je u najvećoj mjeri rezervisan za korisnike terapija, a manje sportisti i ostali gosti, da kažemo turisti, koji koriste pansionsku uslugu-navodi Mračević.

Objekat druge  faze će biti otvoren do 31. oktobra, poslednja, sedma  grupa Norvežana odlazi 30. oktobra. Do Nove godine radiće samo prva faza.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com