Turizam

U INSTITUTU IGALO OSTVARENO 220.000 NOĆENJA

Iz Mediteranskog zdravstvenog centra juče je otišla poslednja grupa norveških gostiju, a vrata tog zdanja biće zatvorena od subote, 2. novembra. Po riječima direktora marketinga Nikole Mračevića, ovogodišnja sezona za Institut “Dr Simo Milošević” bila je veoma uspješna. Ostvareno je 220.000 noćenja, što je za 12.000 više nego lani.

-U Drugoj fazi imali smo većinom inostrane goste, prvenstveno sa područja Skandinavije. Ukupno je ove godine bilo sedam grupa po 140 pacijenata iz Norveške, koji su u okviru  državnog programa  boravili po 28 dana. Izdvojio bih Šveđane, Dance, sa zapadnoevropskog tržišta Njemce, zatim Ruse, kao i goste sa ex Ju prostora-kazao je Mračević.

U Prvoj fazi, koja će raditi do 21. decembra dominiraju fondovski i gosti sa domaćeg tržišta i regiona.

Mračević navodi da nastavljaju planove i aktivnosti bez obzira na privatizacioni postupak koji je u toku. Pauzu u radu  iskoristiće za tekuće održavanje, popravke, djelove sanacije na cjevovodu, remont mašinske sale  kao i molersko farbarske radove i uređenje enterijera.

-To je naša ustaljena praksa bez obzira na privatizacioni postupak. Mi nemamo informacije u kojoj fazi su pregovori, ali što se tiče naše djelatnosti radimo i planiramo kao i svih prethodnih godina –rekao je Mračević.

Otvaranje Mediteranskog zdravstvenog centra planirano je početkom februara, a za sljedeću godinu već je potvrđen dolazak 980 pacijenata kroz norveški državni program. Obnovljen je i dio prošlogodišnjih ugovora a po riječima Mračevića, menadžment će nastojati da u Institut dovede i goste sa drugih tržišta.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com