Turizam

U INSTITUTU IGALO OČEKUJU DOBRU POSLOVNU GODINU

Premda je u Institutu “Dr Simo Milošević“ u toku postupak privatizacije , to ne utiče na njihovo poslovanje. Potpisani su ugovori sa partnerima za ovu godinu i potvrđen je veliki broj rezervacija, pa očekuju dobru poslovnu godinu.

Nakon zimske pauze, prvi gosti su tradicionalno korisnici Fonda zdravstva Crne Gore. Prema riječima direktora marketinga Nikole Mračevića do kraja nedelje će biti oko 250 pacijenata na liječenju uključujući sva odjeljenja koja nude rehabilitaciju, dok  za vikend očekuju potpunu popunjenost kapaciteta druge faze Instituta gostima koji dolaze na Praznik mimoze.

-Tradicionalno to su naši gosti iz okruženja,  Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Imamo i individualni goste koji dolaze svake godine na berbu mimoze i prvi maskenbal. S obzirom da praznik traje 50 dana, tokom februara ali i u martu očekujemo dobru popunjenost.

Prema riječima Mračević u Institutu borave i samoplatežni pacijenti iz bivše Jugoslavije koji su na terpijama, dok sa evropskih tržišta prve goste očekuju krajem marta.

-To je takozvana „Ex Ju“ ponuda koja je dobro zaživjela prethodnih par godina i svake naredne bilježi rast. U martu stižu pacijenti iz Njemačke, aprilu Holanđani i tradicionalno Norvežani. Veliki broj rezervacija je potvrđen za pred sezonu i sezonu i nadamo se dobrom uspjehu kao i do sada.

Renoviranjem dvije sale, u Institutu su se prošle godine ponovo vratili na tržište kongresnog turizma. Ta praksa biće nastavljena i ove, a prvi skup će biti organizovan početkom narednog mjeseca, istakao je Mračević.

-U ovom  segmentu smo bilježili dobru posjetu u prethodnoj godini. Izdvojio bih veliki skup Instituta Vinča iz Beograda koji je bio u avgustu, zatim tradicionalno veliki simpozijum računovođa kao i sve iz oblasti medicine . Ove godine imamo najavljeno, od 7. do 10. februara, veliki skup neurologa Srbije i Crne Gore. I  prošle godine su skup organizovali u našoj ustanovi  bili su zadovoljni našom ponudom, tako da nastavljamo saradnju. U narednom periodu očekujumo još  medicinskih skupove, a u junu i simpozijum računovođa.

Podsjećamo, tokom Praznika mimoze u Institutu će biti organizovano više manifestacija među kojima su dva maskenbala za odrasle i jedan dječiji, Riblja večera ali i kulturni i sportski programi.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com