IzdvojenoTurizam

U INSTITUTU I HOTELU „LAJTHAUS“  ZADOVOLJNI POSJETOM TOKOM 49. PRAZNIKA MIMOZE

Praznik mimoze, koji je u završnici  doveo je tokom februara  više gostiju u naš grad. Prema zvaničnoj statistici od prošlog petka gostiju je više za 18 odsto nego prošle godine  u istom periodu. Posjetom su zadovoljni i u Institutu Igalo i hotelu Lajt haus.

Nikola Mračević, direktor marketinga Instituta navodi da su pored korisnika Fonda zdravstva kojih je trenutno oko 300  ovog mjeseca imali i goste Praznika mimoze, kako učesnike, tako i one koji su odlučili da budu dio februarskih fešti.

-Što se tiče popunjenosti kapaciteta u Institutu u februaru, više smo nego zadovoljni. Najveća popunjenost zabilježena je prvog vikenda,  za otvaranje Praznika mimoze i prvog maskenbala, kada smo na smještaju imali veliki broj agencijskih i individualnih gostiju koji su stigli  prvenstveno posredstvom agencija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske… Naglasio bih da je i proteklog vikenda bila takođe zabilježena rekordna popunjenost za vrijeme plivačkog mitinga Montenegro mimoza kup, koji se već tradicionalno, svake godine održava u Institutu.

-U Hotelu „Lajthaus“  za 20 dana februara ostvareno je 1.200 noćenja. Gosti su uglavnom bili sportsiti, učesnici  Praznika, kao i oni koji su dolazili na pripreme i takmičenja, ali i brojni individulaci koji su odlučili da odmor provedu u našem gradu tokom parznika mimoze, kaže  Jovan Vukalović, izvršni direktor Lajtjhausa i dodaje da su  gosti bili iz 12 zemalja i da su veoma zadovoljni popunjenošću kapaciteta.

-Zahvaljujući Prazniku mimoze posjeta  je sigurno bila pojačana i na pravi način se reflektovala i kod nas popunjenošću kapaciteta. Sa te strane smo zadovoljni; u nekim momentima, konkretno kada su bile neke sportske manifestacije, ta popunjenost je bila izuzetno dobra. Generalna ocjena je da sa ovakvim manifestacijama, pogotovo Praznikom mimoze, sigurno osjećaju benefite svi koji se bave ovom vrstom djelatnosti, ističe Vukalović.

On  navodi da će hotel u Igalu,  kao i  prethodnih godina biti popunjen više od 90 odsto  od juna do septembra, već sada su  skoro svi kapaciteti rasprodati, a  radi se o aranžmanima koji su realizovani sa dugogodišnjim partnerima. Cilj im je kako ističe, što veća popunjenost u periodu pred i postsezone na čemu konstantno rade već duže vrijeme, pa će već u aprilu imati organizovan dolazak bugarskih turista.

U Institutu Igalo, prve inostarne goste očekuju u martu, u aprilu stižu i Holanđani ali i prva grupa norveških gostiju u okviru državnog programa te zemlje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com