IzdvojenoKultura

U GRADSKOJ GALERIJI IZLOŽBA ” STEFAN PRVOVENČANI U KNJIŽEVNOSTI I ISTORIOGRAFIJI”

U gradskoj  galeriji „Josip Bepo Benković“  sutra će u 20 sati biti otvorena  izložba „Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji“ koju u saradnji organizuju Matica Boke,  Narodna biblioteka  „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva i hercegnovska Gradska biblioteka i čitaonica.

Izložbu će, kako je najavljeno,  otvoriti doktor istorijskih nauka Miloš Ković iz Beograda, a o postavci će govoriti jedna od autorki, Ivana Hrenko.

Izdavačku djelatnost Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“, predstaviće direktor Miša Milosavljević, urednik izdavačke djelatnosti ove ustanove Ana Gvozdenović i  pjesnik Dejan Aleksić.

Autorke izložbe koja je posvećena 800- toj godišnjici od utemeljenja srpske države u Srednjem vijeku su Danka Spasojević i Ivana Hrenko a  ovo je njeno prvo predstavljanje u Crnoj Gori nakon što je  premijerno otvorena u Kraljevu, a nakon toga predstavljena   na Sajmu knjiga u Beogradu, Lazarevcu, Novom Pazaru, Novom Sadu i Trebinju.

Održavanje izložbe pomogli su Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i Generalni konzulat Srbije u Herceg Novom.

Sutra će Protokolo o saradnji  potpisati direktori Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani”  Miša Milosavljević i  Gradske biblioteke i čitaonice Herceg Novi, Nevenka Mitrović. Tim povodom planiran je i susret  učenika 6. razreda hercegnovskih osnovnih škola sa Dejanom Aleksićem.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com