IzdvojenoKultura

U GRADSKOJ BIBLIOTECI PROMOCIJA ROMANA “GODINE VRANA” SINIŠE KOVAČEVIĆA

U hercegnovskoj Gradskoj biblioteci  sutra će biti  predstavljen roman “Godine vrana”   Siniše Kovačevića, prvi roman poznatog dramskog pisca, autora više od deset pozorišnih, nekoliko televizijskih drama, filmskih i televizijskih scenarija. Kovačević je trostruki  dobitnik Sterijine nagrade i trostruki dobitnik nagrade “Branislav Nušić” za pozorišne drame, a njegova televizijska drama “Svečana obaveza” svrstana je u pet najboljih TV drama ikad snimljenih.

Roman “Godine vrana”  je,  bilježe književni  kritičari,  najautentičnije viđena sudbina Beograda prije jednog vijeka. Monumentalni istorijski mozaik, raskošna čitanka naše sudbine.Vrijeme je Prvog svjetskog rata i prve godine slobode.

U jednom razgovoru Kovačević  je objasnio  da je vrijeme oslobođenja nekad  gore i od samog rata.

-Kada preplave čoveka talasi jakih emocija, ljudi izgube kontrolu. Ima priča mog pokojnog dede koji je u prvom ratu bio dobrovoljac, a u drugom je dospeo u zarobljeništvo. On je za oslobođenje govorio da je kao bujica, treba sačekati da prođe jer se u njoj budale udave, a pametni sačekaju pa naprave vodenicu, kaže pisac i dodaje da mu je osnovna ideja bila nesreća koja nikad ne ide sama.

Uz autora, na promociji će sutra u Gradskoj biblioteci  govoriti  profesor doktor Gojko Tešić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com