Društvo

U FUNKCIJI NOVO VOZILO ZA ODVOZ OTPADA I ČISTILICA PREDUZEĆA “ČISTOĆA”

Menadžment preduzeća “Čistoća” predstavio je danas novi kamion za odvoz smeća i čistilicu za održavanje javnih površina. Ukupna vrijednost obje investicije iznosi skoro 100 hiljada eura.

Direktor preduzeća Čistoća Vladimir Arsić kazao je da je menadžment konačno ušao u proces rješavanja nagomilanih problema iz prethodnog perioda. U obnovu voznog parka krenuli su, kako je rekao, iz kreditnih sredstava i sredstava donacije u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i Turističkom organizacijom Herceg Novog.

-Nabavljeno je vozilo Mercedes za odvođenje otpada, koje je ovih dana stiglo iz Njemačke, u vrijednosti od 78 hiljada eura. Takođe, odlučili smo da rješimo problem održavanja javnih površina, odnosno Šetališta Pet Danica, kupovinom nove čistilice koja počinje sa radom danas, tako da možemo očekivati sređeno šetalište, onako kako zaslužuje jedan grad -kazao je Arsić.

Objašnjava i da su angažovali  oko 35 sezonaca, čitača i radnika na specijalnim vozilima.

-Sa tim se kasnilo ali smo uspjeli. Problema ima, prihvatamo i kritike konstruktivne kako bi bili još bolji i nastojimo da saniramo probleme. Ovo je naš grad, mi trebamo dati sve od sebe da bi smo regulisali stvari. Imamo unutar firme i problema, tihog bojkota i značajnih bolovanja. Osam vozača  su poslednja dva do tri dana otišli sa posla, to je još jedan dodatni problem sa kojim se susrećemo ali tržište rada je veliko, ima ljudi koji zaista hoće da rade. Sticajem okolnosti moramo da angažujemo druge, jer grad moramo održavati čistim bez obzira na opstrukcije pojedinaca- kazao je Arsić.

Sredstva za kupovinu čistilice obezbijedila je Turistička organizacija Herceg Novog, u vrijednosti od 20 hiljada eura.

Radi se o električnom vozilu koje za sat vremena uspijeva da očisti oko četiri kilometra. Sadrži rezervoar od 35 litara vode, radi bešumno i može se koristiti u svim prilikama, bez podizanja prašine. Pored standardnih prednjih četki, čistilica ima i usisnu granu za uklanjanje preostalog otpada.

Direktor TOHN Pavle Obradović je istakao da ta organizacija sa zadovoljstvom pomaže institucijama u našem gradu, kako kroz infrastrukturne projekte tako i za nabavku mehanizacije, uz podsjećanje da je prošle godine investirano u nabavku biodrobilice, a ove godine u nabavku čistilice.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com