Kultura

U FINIŠU OVOGODIŠNJI SVETOSAVSKI KONKURS HERCEGNOVSKOG SKPD PROSVJETA

Za osnovsnoškolce iz Boke Kotorske i ove godine je hercegnovsko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” organizovalo  literarni konkurs u čast Svetog Save, a prozne i poetske radove, podsjećaju, treba dostaviti do 10. janaura.

Poziv za učešće poslali su svim osnovnim školama u Tivtu, Kotoru i Herceg Novom,

Konkurs je raspisan na temu „Zašto je slavan Sveti Sava“ a upozivu učenicima navedeno  da pišu o svecu čudotvorcu, o njegovoj ličnosti, djelima, čudima, o mitu i narodnim predanjima. Sveti Sava je boravio u Boki, i odatle otišao na put ka Svetoj Zemlji.

Iz „Prosvjete“ posjećaju još jednom i na uslove i propozicije konkursa koji  organizuju od 2005. godine.

– Na konkursu mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola sa područja Boke Kotorske. Radovi mogu biti pisani u formi proze ili poezije, bez gramatičkih i jezičkih grešaka, ćiriličnim pismom. Obim rada  ne treba da bude veći od dvije stranice formata A4, pisaćom mašinom ili čitkim rukopisom. Rok za dostavljanje je 10. januar 2018. godine. Radovi iz iste škole mogu biti objedinjeni i poslati u jednoj koverti, sa obaveznom naznakom na svakom radu o učeniku, autoru (ime, prezime, razred i ime i prezime nastavnika). Radove dostavljati u zatvorenim kovertama, na adresu: SPKD «Prosvjeta», Herceg Novi, poštanski fah kod pošte 85340 Herceg Novi, ili u Knjižari „So“ na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom.

Sve prispjele radove vrednovaće komisija u kojoj su profesori književnosti i književnici, i odabrati najbolje u konkurenciji proze i poezije, čiji će autori biti nagrađeni. Rezultati konkursa „Zašto je slavan Sveti Sava“ biće objavljeni na Savindan, 27. januara, kada će biti organizovana i svečana dodjela nagrada, najavljuju iz SPKD „Prosvjeta“

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com