Društvo

U AKCIJI BOKA DANAS PRETRESENO SEDAM LOKACIJA

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora kriminalističke policije i službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i odjeljenja bezbjednosti Tivat i Kotor su, postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli dvadesetsedmu akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa. U okviru ovih aktivnosti obavljaju pretrese na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Danas su izvršeni pretresi na sedam lokacija, saopštili su iz UP.

Službenici SKP-a, CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat su, su oduzeli poslovnu dokumentaciju koja će biti predmet daljih provjera kao i sredstva komunikacije. Radi provjera oduzeta su i dva putnička motorna vozila.

Protiv D.K. iz Herceg Novog je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su do sada, u 27 akcija koja su sprovedene od početka oktobra prošle godine, izvršili pretrese na 357 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com