IzdvojenoTurizam

TURIZAM I KULTURA POVEZUJU HERCEG NOVI I SANKT PETERBURG

dav

Saradnja u oblasti turizma i kulture povezivaće ubuduće Herceg Novi sa ruskim gradom Sankt Peterburgom, dogovoreno je tokom posjete delegacije našeg grada drugom najvećem gradu u Rusiji. Predstavnici Herceg Novog bili su počasni gosti na otvaranju Međunarodnog pozorišnog festivala u tom gradu, a na poziv Pozorišta za mlade, drugog po veličini teatra u tom gradu.

Herceg Novi je veoma atraktivna destinacija  za turiste iz Rusije, a Sankt Peterburg kao grad od preko pet miliona stanovnika jako emitivno tržište i na tim činjenicama će se zasnivati saradnja turističkih organizacija dva grada. Najavljeno je potpisivanje protokola o saradnji, te da će dvije organizacije razmijeniti promotivni materijal, pa će se katalozi o Herceg Novom naći u ovom ruskom gradu već tokom predstojećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu, kada se očekuje veliki rast posjete kako iz cijele Rusije, tako i svijeta.

Predstavnici Sankt Peterburga bili su posebno zainteresovani za namjeru Herceg Novog da razvija sportski i zdravstveni turizam van ljetnje turističke sezone. Kako kažu, klimatski uslovi u našem gradu veoma su pogodni za potencijalne goste iz Rusije i ovo je segment u kojem postoji veliki broj mogućnosti za saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Druga važna oblast buduće saradnje biće kultura. Tokom posjete, načelnik Komiteta za kulturu Grada Sankt Peterburga Konstantin Sukšenko imenovao je Ambasadorku za kulturu Sankt Petersburga u Herceg Novom, i to će biti direktorica Pozorišta za mlade Svetlana Lavrencova. Na ovaj način iskazana je jasna namjera za realizaciju konkretnih projekata u dva grada, a neki od predloženih bili su gostovanja ruskih baletskih trupa, opera, teatara u našem gradu.

Takođe, potvrđena je dobra saradnja hercegnovske lokalne uprave sa Ambasadom Ruske Federacije u Crnoj Gori i spremnost Ambasade da postiče i pomaže povezivanje dva grada.

U Sankt Petersburgu su boravili predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović, načelnik Kabineta predsjednika Vladimir Arsić, direktorica Javne ustanove kulture Herceg Fest Gordana Porobić Krcunović i Milutin Govedarica ispred Turističke organizacije, koji su tokom dva dana razgovarali sa načelnikom Komiteta za kulturu Grada Sankt Peterburga Konstantinom Sukšenkom, direktoricom Turističke organizacije Nadeždom Petrovom, zamjenicom načelnika Komiteta za razvoj turizma Nanom Gvičijom i šeficom Službe za međunarodne kulturne odnose Elenom Voinovom, a domaćica posjete bila je direktorica Pozorišta za mlade Svetlana Lavrencova.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com