Turizam

TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE PREDSTAVLJENA U BANJA LUCI I SARAJEVU

Turistička organizacija Herceg Novi, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i ostalim primorskim TO, predstavila je ponudu za ovu sezonu u Banja Luci i Sarajevu.

Prijemu koji je organizovala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore prisustvovali su predstavnici najpoznatijih elektronskih i štampanih medija sa područja Bosne i Hercegovine, veliki broj zvanica iz kulturnog i javnog života Sarajeva, kao i predstavnici tamošnjih turističkih agencija koje u svojim katalozima nude aranžmane za Crnu Goru.

Poseban akcenat je stavljen na promociju ponude zaleđa i sjevera Crne Gore, izletničke ture, tematske rute, panoramske puteve i ponudu aktivnog odmora, navode u saopštenju iz PR službe NTO CG.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić u svom obraćanju tokom svečane večere istakla je da Crna Gora i ove godine ima puno toga da ponudi, od mora do planina, aktivnog odmora, zabave i blizu 300 kulturno zabavnih manifestacija. Izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za turiste iz BIH kojih je  u Crnoj Gori tokom prethodne  godine evidentirano 184 000, 3,1 % više u odnosu na 2016.godinu, a koji su ostvarili preko 1.083 000 noćenja odnosno  rast od 3,8 %.

Pozitivni tredovi sa ovog tržišta zabilježeni su i u prvom kvartalu ove godine, a imajući u vidu da gosti iz Bosne i Hercegovine dominantno dolaze u Crnu Goru tokom ljetnjih mjeseci, značajnija posjeta se očekuje tokom jula i avgusta mjeseca.

S obzirom na to da su predstavnici medija iskazali posebno interesovanje za aranžmane u periodu postsezone i novogodišnjih praznika, dogovoren je nastavak saradnje u narednom periodu u cilju promocije ovog dijela ponude.

Zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, svoju ponudu, u Sarajevu su predstavile i lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Herceg Novog, Ulcinja i Tivta, kao i strateški partneri crnogorskog turizma HG Budvanska rivijera, JP Morsko dobro i kompanija M:tel.

Foto: NTO CG

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com