IzdvojenoTurizam

TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE NA SAJMU U MOSKVI

Predstavnici gradske Turističke organizacije na štandu Nacionalne  promovišu ponudu na najvećem sajmu turizma u Ruskoj Federaciji, MITT 2018  koji je danas počeo u Moskvi. Iz Herceg Novog na sajmu učestvuju i Institut dr Simo Milošević, “Lazure Hotel & Marina” i turistička agencija “Sveti Nikola”.

Turisti iz Rusije su među najzastupljenijim, a trendovi koji se bilježe pokazuju da im je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije:

-U posljednjih deset godina bilježi se konstatan rast turističkog prometa sa ovog tržišta Broj turista i ostvarenih noćenja iz Rusije više je nego uvdostručen. Prosječna  ukupna potrošnja gostiju iz Rusije koji su posjetili Crnu Goru tokom sezone 2017 (period jun-septembar), prema istraživanju Guest Survey koje je sprovela NTO CG, iznosila je 832.11 eura, dok su prosječni dnevni troškovi iznosili 104.11.

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines ove godine najavljuje povećan broj letova iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu, u periodu od 25.marta do 28.oktobra.

Osim što će imati  povećan broj letova u periodima pred i postsezone, Montenegro Airlines će od 1.juna do 30. septembra letove obavljati svakodnevno do 3 puta. Takodje, pored redovnih letova ruskih aviokompanija tokom godine, 10 ruskih avioprevoznika najavljuje i dodatne  rotacije ka Crnoj Gori tokom ljetnje sezone, u periodu od 26. maja do 30. septembra.

Najznačajniji ruski turoperatori koji u svojim programima nude Crnu Goru, R Tours Company, TUI Russia , Anex Tour , Biblio Globus, Pax, TEZ Tour, Coral Travel, Intourist-Thomas Cook i Balkan, na osnovu dosadašnjeg interesovanja najavljuju dobru sezonu i očekivanja su da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu. Ono što je krakteristično za ruske turiste je kasniji buking, ali  i činjenica da poslednjih godina sve više njih dolazi individualno. Gosti iz Rusije Crnu Goru uglavnom posjećuju tokom ljetnjih mjeseci, a njihovi glavni motivi su pasivni odmor/opuštanje i zabava, saopšteno je iz NTO.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com