Turizam

TURISTIČKA PONUDA CRNE GORE NA MEĐUNARODNOJ BERZI PUTOVANJA U LONDONU

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom,  predstaviće crnogorsku turističku ponudu na 39. Međunarodnoj berzi putovanja – “World Travel Market” koja će od sutra do 7. novembra biti  održana u Londonu.

Delegaciju Crne Gore predvode ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, državni sekretar za turizam Damir Davidović i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić. Riječ je o najznačajnijoj turističkoj berzi na svijetu, koja okuplja više od 51 000 profesionalaca u oblasti putovanja, iz 38 sektora svjetske turističke industrije, među kojima su predstavnici vlada, turističkih organizacija, avio kompanija, hotela i hotelskih preduzeća, turoperatora i turističkih agencija, PR i medijskih kuća… 

Jedno od obilježja ove berze je Ministarski samit, u organizaciji Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim Nacijama (UNWTO) koji će biti održan u utorak, 6. novembra, na temu „Investicije u turističku tehnologiju“. Ministar Pavle Radulović učestvovaće na ovom samitu koji je prilika za lidere u oblasti turizma iz javnog i privatnog sektora, da podijele znanja i istraže mogućnosti za ulaganja u turističku tehnologiju.

Sa 5 000 izlagača iz 182 zemlje svijeta, „WTM“ je ključno mjesto susreta aktera globalne turističke industrije i jedinstvena platforma za uspostavljanje novih i jačanje postojećih poslovnih veza, uspostavljanje saradnje sa ključnim donosiocima odluka u oblasti putovanja i upoznavanje sa aktuelnim trendovima i novinama u turističkoj industriji.

Cilj učešća Nacionalne turističke organizacije na londonskoj berzi je da predstavi Crnu Goru potencijalnim partnerima, doprinese jačanju njenog imidža kao turističke destinacije i boljem pozicioniranju, kako na tržištu Velike Britanije, tako i uopšte u svjetskoj industriji putovanja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com