IzdvojenoTurizam

TURISTIČKA ORGANIZACIJA HN: VEĆI BROJ GOSTIJU – BOLJA NAPLATA BORAVIŠNE TAKSE

Prema podacima gradske Turističke organizacije, poslednjeg vikenda u avgustu, na području opštine boravi 29.067 gostiju, što je za 28 % više nego u istom periodu prošle godine.

Od ukupnog broja turista domaćih je 843, a stranih 28.224. Za smještaj u domaćinstvima odlučilo se 23.094 gosta, dok ih je u hotelima 5.885. U auto kampovima boravi 88 gostiju.

U strukturi gostiju, kako navode u TO, najzastupljeniji su sa područja Srbije 37%, BiH 32%, Rusije 11%, zatim iz Francuske, Holandije, Norveške…Ove godine je više turista iz Engleske i Poljske.

-Herceg Novi je iz godine u godinu sve privlačnija turistička destinacija za ljetnji odmor. Prema podacima Monstata, ukupan broj ostvarenih noćenja u kolektivnom smještaju od 1. januara do 1. jula bio je 201. 904, dok se podaci za individulani smještaj obrađuju na nivou cijele godine. U periodu predsezone posjećenost je bila mnogo bolja u odnosu na sve ostale crnogorske turističke centre i zabilježen je porast od čak 24 % u odnosu na prošlu godinu– navode iz TO Herceg Novi.

Prihodi od naplate boravišne takse su za skoro 18 % veći u odnosu na isti period lani.

– Od 1. januara do 15. avgusta naplaćeno je preko 576. 356 eura. Planirani prihod po tom osnovu je 891.000 eura, a do sada plan je ostvaren u iznosu od 64, 69 %. Redovnom i pojačanom kontrolom prijave boravka turista ostvareni su i veći prihodi bez obzira što je sami „špic“ sezone „podbacio“ u odnosu na prošlu godinu – saopštili su iz TO.

Kako navode, sudeći prema najavama i već potvrđenim rezervacijama, opravdano je očekivanje da će i u periodu postsezone biti odlična popunjenost smještajnih kapaciteta u hercegnovskoj opštini.

-Cilj promocija TO koje su rađene tokom godine jeste da promovišemo grad u periodima pred i post sezone, koji uz idealne temperatute mora i vazduha, kao i povoljnije cijene, predstavljaju izuzetno povoljan period za odmor. Oko 80 % smještajnih kapaciteta za kraj avgusta i septembar su rezervisan što obećava i porast broja turista u predstojećem periodu– saopštavaju iz TO.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com