DruštvoSport

“TROJKA IZ BLOKA” ZA PORODICE U BIJELOJ I RATIŠEVINI

Na košarkaškom terenu na Karači, organizovana je sinoć dobrotvorna akcija „Trojka iz bloka”.  Više od 180 učesnika, među kojima su bili i najmlađi,  duže od tri sata nadmetalo se u  brzom  pucanju trojki, a cilj je bio prikupljanje sredstava za pomoć dvijema porodicama u Bijeloj i Ratiševini.

Sredstva prikupljena u toku akcije, više od tri  hiljade eura biće dovoljna za pomoć jednoj porodici iz Bijele i samo dio pomoći  porodici iz Ratiševine  koja ima sedam članova, a žive u stambenom prostoru od samo  25 metara kvadratnih.  S obzirom na to da prikupljena sredstva neće biti dovoljna za dogradnju još jedne prostorije za život samohranog oca i njegovo šestoro djece, Udruženje „Srbi za Srbe” nastaviće akciju kako bi obezbjedili i građevinski materijal.

Svi organizatori i učesnici pobjedili su u dokazivanju ljubavi prema bližnjem i potvrdili da ima još  dobrote u ljudima. U brzom šutiranju trojki u finalu je bilo  17  takmičara.  Andriji Mićunoviću pripao je pobjednički pehar a na drugo i treće mjesto plasitrali su se  Ilija Gardašević i  Nenad Knežević.

-Sport zbližava ljude, ne zna za granice niti  za boju kože, a i crkva Božija je takva,  bila je poruka sveštenika  Draga Pešikana, koji je u ime  hercegnovskog sveštenstva  blagoslovio  dobrotvorni turnir koji već drugu godinu u Herceg Novom organizuje udruženje  „Srbi za Srbe”.

Ta  organizacija  pomaže svim ljudima koji su u nevolji, ne pita za  vjeru i naciju, niti se priklanja političkim partijama. Stepan Mladenović, član ogranka „Srbi za Srbe” iz Herceg Novog,  je uz zahvalnost  svim donatorima i učesnicima turnira poručio da  je Herceg Novi uvijek  znao da podrži dobra djela, pa je i ovaj program najbolja potvrda za to. Zahvalnost je upućena hercegnovskoj lokalnoj upravi i sveštenstvu.

„Trojka iz bloka”  organizovana je  do sada  107 puta, a prošlogodišnji turnir u Herceg Novom, rekordan po po broju učesnika.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com