Sport

TROJKA IZ BLOKA ODRŽANA NA KARAČI – FILIP POPOVIĆ NAJBOLJI ŠUTER

Novljanin Filip Popović najbolji je šuter na takmičenju “Trojka iz bloka”, održanom po treći put na Karači u Herceg Novom. Drugo mjesto osvojio je Nikola Jović igrač “Mega Bemax” Beograd i mladi reprezentativac Srbije, dok je treći Nikola Tiosavljević. Turnir se održao pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” u cilju prikupljnje sredstava za najugroženije porodice kako u Herceg Novom, tako i u regionu.  .

-Preko 300 ljudi se aktivno uključilo na turniru u Herceg Novom. Imali smo čak 225 šutera za tri poena i 80 šutera sa polovine terena. Herceg Novi je ove godine skupljao pomoć za Narodne kuhinje u Podgorici, pri eparhiji, koje hrane oko 3000 ljudi, tako da je ovo velije pobjeda za bolje sutra, za one koji su socijalno ugroženi, one koji žive na ivici egzistencije, rekao je Uroš Marković, ispred organizacije “Srbi za Srbe”.
Pobjednik takmičenja Filip Popović ističe prije svega lijepo druženje.
-Meni je najbitnije da smo se lijepo družili, a onda i pobjeda bude nešto što lijepo dođe na kraju. Učestvujem vec treću godinu, prošle nisam dobro odradio, pretprošle sam bio isto u finalu, a ovo je za mene bila treća sreća, kazao je Popović.
Finale je izborilo 11 takmičara među kojima su bili, osim nagrađenih, i Dušan Bogunović, Šćepan mali, Petar, Miloš Kuduz, Pavle Roganović, kao i desetogodišnjaci, članovi KK “Galeb” Dimitrije Radanović i Vuk Ivelja.
Humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki blagoslovio je paroh starogradski otac Nikola Todorović, koji je potom zajedno sa konzulom Republike Srbije u Herceg Novom Zoranom Dojčinovićem, simboličnim šutiranjem trojki otvorio turnir. Turniru je prisustvovao i Miloš Konjević, potpredsjednik Opštine Herceg Novi, koja je uz gradsku TO  Herceg Novi podržala ovu manifestaciju.
Trojka iz bloka danas se održava u Kotoru, a dan kasnije u Baru.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com