DRUŠTVO

TRKA ORJENSKI ĐIR MEĐU 10 TOP TRAIL DESTINACIJA

Trka Orjenski đir svrstana je među 10 Top trail destinacija za 2019. godinu. Trku organizuje  Orjen Outdoor, a listu je objavio najposjećeniji sajt među trkačima, trcanje.rs.

Sajt trcanje.rs prati preko 500 trka iz regiona, kao što su Jahorina ultra trail koja se održava ljeti, a u kojoj učestvuju trkači iz cijelog svijeta, Vučko trail ali i najpoznatija 100 milja Istre. Među 21 trkom je na svijetu koju je priznala ITRA (International Trail Running Association) federacija kao World Tour koja se boduje za svjetsko prvenstvo. Među njima je sada i hercegnovska trka Orjenski đir. Član organizacije Orjen Outdoor, Saša Kulinović je rekao za Radio Herceg Novi kako je ovo velika satisfakcija za njih i da su na pravom putu jer se pročuo glas o trci.

– Bitno je da znamo da se isplatio veliki rad i energija koju smo uložili. Kao što sam primjetio sve su trke od 50 km i preko, samo je Orjenski đir od 28 km. Priznanje smo dobili jer se pročulo da je naša trka tehnički najzahtjevnija u regionu – objasnio je Kulinović.

Kulinović je dodao da očekuju veliku posjetu sledeće godine u oktobru kada se trka Orjenski đir obično organizuje.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com