Kultura

TRI BISA, ZA VIVA VOX I PUBLIKU

Više od hiljadu ljudi na Kanli kuli pjevalo je u glas i aplaudiralo skoro  sat ipo uz  hitove koje su  izvodili članovi jedinstvenog hora Viva Vox.  Sve je, kao i na prošlogodišnjem koncertu, bilo u skladu, odlični aranžmani, dobre koreografije, uigranost, pozitivna energija, raznolik  repertoar, i iste takve reakcije publike. Nije se repertoar bitno razlikovao od onoga po čemu su  Viva vox postali prepoznatljivi, ali je, makar to bio samo lični utisak,   osim numera grupa Kvin,  Ekatarina velika, Ramštajn,  možda je najsnažniji utisak ostavila “Always look on the bright side of life”. Publika je očekivano burno reagovala na prve taktove kompozicije “Ameno” i obradu numere “Du hast” od koje i kreće ulazna bilistava karijera  Voksovaca. “Show must go on” i “Bohemian rhapsody” izazvali su istu reakciju, oduševljenje, aplauze, odobravanje.

Dirigentkinja Jasmina Lorin, kaže da iz Herceg Novog ponovo nose predivne utiske i voljeli bi da se sa istom publikom susretnu i naredne godine, i dalje ne želi da otkriva kakvo iznenađenje pripremaju za publiku na jesen, ali za novembar najavljuje učešće na jednom festivalu u Njemačkoj, nastupaće sigurno u polufinalu, a mi smo uvjereni da će biti i u finalnom nastupu.

Sekretarka za kulturu Tamara Lepetić imala je samo riječi hvale za koncert Viva Voxa, a po  njenoj ocjeni upravo ovakvi programi pripadaju Kanli kuli i  hercegnovskoj kulturnoj sceni kakvu želimo.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com