Društvo

TREĆE „BOKEŠKO SRCE“ VESNE KRIVOKAPIĆ U PETAK NA TVRĐAVI FORTE MARE

Ljubitelji mode u našem gradu imaće priliku da u petak 27.jula na tvrđavi Forte mare prisustvuju trećem modnom događaju „Bokeško srce“, zahvaljujući  Vesni Krivokapić, Novljanki koja već deceniju i po živi i stvara u Kopenhagenu.

Na modnoj pisti između zidina drevne tvrđave ovoga puta predstaviće se dvoje dizajnera iz Italije i po jedan iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Danske, najavljuje modna dizajnerka i stilistkinja Vesna Krivokapić.

-Ove godine ćemo imati šest dizajnera, ali i jednu novinu. Dva dizajnera dolaze nam iz Italije, Anna Claviello i Stefano Montarone, tu je i Diaz Kova iz Bosne i Hercegovine koji je i prošle godine učestvovao. Nova lica su i Miloš Miletić iz Srbije i Podgoričanka Julija Nikčević, koja će predstavljati Crnu Goru, a ja predstavljam Dansku.  Svi učesnici, osim mene, dolaze sa novim kolekcijama. Moja kolekcija „Živjeti more“ je, nažalost, već predstavljena na  Siciliji, a mi dizajneri se trudimo da kolekcija nije već viđena i da to bude iznenađenje za sve ljubitelje mode, objašnjava Krivokapić , uz obećanje da će za sledeću godinu sačuvati i ovdje premijerno prikazati novu kolekciju.

Za kolekciju “Mare Viventem” – “Živjeti more”, koja je 18. maja predstavljena na internacionalnoj smotri mode na Siciliji, inspiracija je bilo more pored kojeg je odrasla, i kojim je i sada okružena, a svi dizajneri će predstaviti deset modela.

– S obzirom da sam Baošićanka i da sam 25 godina živjela uz more, a sada živim u Kopenhagenu, koji je takođe okružen vodom, otud i inspiracija u moru. Modeli su rađeni u svili, pamuku i žerseju, šareni su i lepršavi, prikladni za noćne šetnje pored mora, pomalo i romantični. Svi dizajneri će se predstaviti sa deset modela, što znači da će posjetioci  ukupno vidjeti 60 modela. Potrudićemo se da otklonimo neke nedostatke koje smo uočili prošle godine, tako da ovoga puta program neće trajati više od sat i 15 minuta, poručila je Krivokapić.

Modele će nositi mankenke iz raznih gradova, kao i iz Herceg Novog i Kotora, a i ovoga puta će nastupiti „Boka bend“ .

– Naše manekenke su nezaobilazne; i prošle i pretprošle godine su nam izašle u susret. Pored njih, imamo i manekenke iz Novog Sada, Beograd, Bosne i Hercegovine, kao i dvije manekenke iz Dubrovnika. Neizostavan je, naravno, i „Boka bend“ po čijoj je divnoj pjesmi ova manifestacija i dobila ime. Nadamo se najboljem i da ćemo s uspjehom organizovati i ovo naše treće „Bokeško srce“.

Nije bilo nimalo lako za kratko vrijeme organizovati  ovakav modni događaj, pa je podrška sponzora i prijatelja dragocjena, istakla je Vesna Krivokapić:

– U Herceg Novom sam tek desetak dana, što je zaista malo vremena da se sve organizuje, pogotovo bez adekvatne podrške.  Opština Herceg Novi je izašla u susret sa, rekla bih, minimalnim sredstvima, kao i Turistička organizacija. Njihov doprinos je i što će svi dizajneri  četiri dana biti smjesteni u hotelu „Play“. Svake godine se nadamo da će biti bolje, vidjećemo da li s pravom ili ne vidjećemo, ali smatram da je bilo više razloga za veću podršku ovoj manifestaciji  koja je sigurno važna i za turističku ponudu samog grada. Prošle i ove godine finansijsku pomoć pružili su privatnici Sobodan Radović Krušo i kompleks „Rafaelo“, kao i Ivan Mandić i „JoY bar“. Po završetku revije imaćemo zabavu u „Gradskoj kafani“ koju organizuje Jovan Vukalović, tako da će gosti i učesnici uživati i u prelijepom pogledu na zaliv, a u subotu ćemo družiti i sabirati utiske na svečanoj večeri u objektu „Fanafani“ u Đenovićima, koji je naš veliki sponzor.

Za ovaj modni događaj vlada veliko interesovanje medija, ali i poklonika mode, pa će ljetna pozornica na tvrđavi Forte mare i ovoga puta biti puna, a dolazak su najavili i ugledni gosti.

-Već je rezervisano 200 karata, a svima želimo dobrodošlicu jer je revija otvorenog tip . Ulaznice se ne naplaćuju, ali treba doći na vrijeme – prije 20:30 da bi bilo mjesta za sve koji žele da prisustvuju. Počasni gosti će biti iz Austrijske ambasade u Podgorici, takođe organizatori Filmskog festivala iz Sarajeva , direktor „Nivea fashion week“-a, uz druge goste iz Dubrovnika, Splita, Zagreba, Italije, Kopenhagena, Irske ,Portugalije…

Internacionalni modni događaj „Bokeško srce“ počinje u petak, 27. jula u 20:30 na tvrđavi Forte mare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com