Kultura

“TRAGANJE ZA SMISLOM” SUTRA U DVORANI PARK

Program „Traganje za smislom“ u organizaciji JUK „Herceg Fest“ najavljen je za sutra (ponedeljak 25. jun) u Dvorani Park. Riječ je o promociji knjiga Izdavačke kuće „Agape“, „Biografije Nikole Tesle i Mihajla Pupina“ i „Zvezdobrojci“ autorke Aleksandre Ninković Tašić,  i „Agape-Antologija 4“ Aleksandra Gajšeka.

Istoričarka nauke Aleksandra Ninković Tašić je predsjednica Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“ i autor Pupin memorijalnog projekta u zemlji i regionu u okviru koga je postavila prvi Pupinov virtuelni muzej koji predstavlja naučno i kulturno nasleđe u svijetu. U knjizi „Zvezdobrojci“ se nalaze odlomci o odrastanju iz biografija naših velikih naučnika Milutina Milankovića,  Nikole Tesle i Mihaila Pupina. Aleksandra Ninković Tašić je autor više izložbi, organizator preko trideset predavanja i tribina širom Srbije, ali i u Crnoj Gori, Mađarskoj, Republici Srpskoj, napisla je veliki broj članka, feljtona, specijalnih dodataka i učestvovovala u mnogobrojnim konferencijama i seminarima.

Novinar Aleksandar Gajšek, urednik izdavačke kuće i emisije „Agape“ predstaviće „Agape-Antologiju 4“. Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, novinarsko-komunikološki smjer, a kao stipendista IREX-a specijalizirao „novinarstvo u elektronskim medijima“. Autor je emisija „Moja slika sveta“ i „Spoznaja“ i serijala „Agape“, sa gostom domaćinom, psihijatrom Vladetom Jerotićem.  I četvrta antologija donosi  12 razgovora iz 12 godina serijala Agape po izboru akademika Jerotića.

Kao dodatak ovom zanimljivom programu, predviđen je prikaz knjige „Svi moji putevi vode ka Srbiji“ Arna Gujona. Neobična knjiga uzbudljiva je ispovjest mladog Francuza koji svjedoči o drami srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Medijator promocije, čiji je početak najavljen sutra u 20:30 je jerej Špiro Živković.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com