Turizam

TO HN: SUSRET PREDSTAVNIKA TURISTIČKIH AGENCIJA IZ SANKT PETERBURGA I TURISTIČKE PRIVREDE

Zahvaljujući potpisivanju protokola o saradnji između turističkih organizacija gradova St. Peterburga i Herceg Novog juče je u hotelu Lazure održan radni doručak na kom su prisustvovali predstavnici tri turisitčke agencije iz St. Peterburga i članovi lokalne turističke privrede. Cilj sastanka bilo je međusobno povezivanje i buduća saradnja, te razmatranje situacije na relaciji turističke ponude i tražnje dvije destinacije.

Predstavnici peterburških agencija borave u Herceg Novom u okviru  petodnevne posjete, gdje su pored današnjeg sastanka imali priliku da se upoznaju sa destinacijom i njenim turističkim potencijalima. Generalni direktor agencije More Putjovok, ogranka franšize Coral Travel – Irina Ilina istakla je za nju bilo veliko otkriće da upozna Herceg Novi i da vidi potpuno drugačiju Crnu Goru.

-Nažalost, mi u Sankt Peterburgu imamo vrlo malo informacija o Herceg Novom, o ovom prekrasnom mestu na Jadranu, jer veliki turoperatori nude samo Budvansku rivijeru i istočnu obalu Crne Gore. Mislim da Herceg Novi nije masovni trend, već najbolje i ekskluzivno mjesto za odmor ljudi zainteresiranih za kulturu, istoriju i mirnoću. Na sastanku s predstavnicima lokalne turističke privrede u Herceg Novog, uvidjeli smo druželjubivost i gostoprimstvo, te spremnost da se naši turisti prihvate kao članovi svoje porodice a ne samo kao gosti, a takođe žele podijeliti sve najbolje što imaju sa ruskim narodom. Mislim da bi trebalo da bude više takvih sastanaka u budućnosti. Zahvaljujem Opštine Herceg Novog i Turističkoj organizaciji na ljepom prijemu!“

Ovo je prva u nizu inicijativa ove vrste, ne samo kada je u pitanju rusko tržište, već i drugih inicijativnih turističkaih tržišta te se zahvaljujemo svim predstavnicima lokalne turističke privrede koji su se odazvali ovom pozivu. Takođe, TOHN se zahvaljuje svim privrednicima turističke privrede Herceg Novog koji su upotpunili boravak naših gostiju iz Sankt Peterburga i omogućili da sa sobom ponesu naljepše utiske iz našeg grada.

 

 

 

 

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com