Sport

TENISKI TURNIR VETERANA, MIMOZA OPEN 2018

Na prvom teniskom turniru veterana “Mimoza Open 2018”, koji se održao na terenima Sportskog centra Igalo, učestvovalo je 28 igrača iz Crne Gore, Srbije, BiH, Rusije, Hrvatske, Engleske i Škotske. Atraktivni mečevi su viđeni već u grupnoj fazi, gdje je bilo neizvjesnosti do samog kraja, ali su uglavnom lokalni teniski “virtouzi” iskoristili prednost domaćeg terena i ušli u završnicu takmičenja.

U kategoriji dubla ispod 50 godina, polufinalni mečevi Obradović Boris/Dušan Vukić vs Richard Morris/Michael Taylor  6:1. Drugo polufinale je bilo između odličnih Stele Kosović/Đorđe Simanić  vs Ilija Peulić/Dado Miletić 7:5.

Finale je pripalo paru Boris Obradović/Dušan Vukić protiv Stele Kosović i Đorđa Simanića rezultatom 9:1.

U kategoriji dubl iznad 50 godina, u polufinalima je par Sreten Antunovic i Dr Brano Vlahović savladao najinteresantniji par Špiro Nenadović i Tiho Konjević rezultatom 6:4, dok su u drugom polufinalu Šćekić Nebojša i Žaro Vukotić savladali par Zvonko Usanović/Igor Kašćelan rezultatom 6:1.

U finalnom meču Nebojša Šćekić u tandemu sa Žarom Vukotićem je nadigrao fenomenalni par Sreten Antunović i Brano Vlahović rezultatom 9:4.
Tu se nije završio takmičarski dan, već se nastavio za punom trpezom u konobi „Kantula“ u Igalu, gdje su se prepričavali i sumirali utisci, ko je i zašto bio bolji ili nije.

Ispred Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, nagrade u vidu pehara za drugoplasirane uručio je sekretar Darko Klasić, dok je za prvoplasirane na turniru, pehare dodijelio direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić.

V.d. izvršni direktor Sportskog centra Igalo, Radovan Ralević je predstavnicima Opštine Herceg Novi uručio poklon pakete u znak zahvalnosti, dok je isti primio nagradu od menadžera teniskog centra i suorganizatora turnira gospodina Dada Miletića, u vidu pehara koji će ostati simbol prvog veteranskog turnira i započinjanja nove tradicije.

Organizatori se zahvaljuju učesnicima turnira: Deju Čeprnjiću, Iliji Bokiću, Radovanu Đajiću, najstarijem igraču turnira sa 75 godina, koji je došao iz Kanade, Vukašinu Barjaktareviću kojem je poseban pehar uručen za njegov dugogodišnji doprinos na terenima Sportskog centra Igalo, Goranu Pejoviću, Oliveri Doklestić, Željani Beusan, Mirku Milićeviću, Keith Hare Brownu, Andy White-u, Mark Overtonu i Zoranu Gašiću na učešću i fantastičnom druženju.

-Svi takmičari su dobili na poklon majice turnira i vjerujemo sretni, zadovoljni i bogati za još jedno iskustvo uživali u našem turniru, jer mi sigurno jesmo. Vremenski uslovi su bili neočekivano dobri i dozvolili su da se prvi turnir ovoga karaktera nesmetano i savršeno odigra, poručuju organizatori prvog teniskog turnira u okviru Praznika mimoze.

Teniski turnir veterana posjetila je i najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com