Društvo

SVEČANO OTVORENA TELEVIZIJA HERCEG NOVI

Predsjednik opštine Stevan Katić večeras je pustio u rad Televiziju Herceg Novi, a svečano otrvaranje propratio je i vatromet.  Otvaranje novog studija Radio televizije Herceg Novi predstavlja važan trenutak za Herceg Novi, kazao je Katić.  Na svečanom otvaranju prikazan je kratak film koji dokumentuje radio -televizijski istorijat medijske tradicije Herceg Novog.

Predsjednik opštine Stevan Katić kazao je  da u godini obilježavanja jubileja, četiri decenije emitovanja radio signala iz Herceg Novog, počinje sa radom i gradska televizija.

-Radio, televizija i portal zajedno će činiti javni servis koji će, sigurni smo, u kratkom roku postati osnova za infomisanje, potreba, navika i užitak, kazao je Katić

U realizaciju ovog projekta , prema riječima Katića, odlučno su krenuli vjerujući da je hercegnovskom javnom servisu potrebna modernizacija, kako bi na bolji način mogao da odgovori potrebama građana.

-Odluka o organizovanju javnog radio difuznog servisa Radio televizija Herceg Novi usvojena je u lokalnoj Skupštini još 2011. godine, ali tokom proteklih godina  nije bilo zainteresovanosti da se ta odluka u potpunosti primjeni i volje da se ozbiljno posveti unapređenju rada i uvođenje novih praksi.Imajući u vidu da se radi o javnom servisu, za čiji rad opština Herceg Novi svake godine izdvaja značajna budžetska sredstva, smatrali smo da građani  od uloženog zaslužuju  maksimalan efekat. Zato smo, kao odgovorna lokalna uprava, inicirali  ovaj projekat, investirali u opremanje novog studija i konačno omogućili da javni servis počne da radi u punom kapacitetu -rekao je Katić.  Misija radija, televizije i portala, rekao je predsjednik Opštine,  je da budu hronika života u našem gradu, da obrazuju i zabave, poštujući profesionalne standarde.

-To podrazumijeva ozbiljno bavljenje svim problemima sa kojima se kao građani suočavamo, kao i lijepim stvarima koje Herceg Novi čine jedinstvenim, sa posebnim akcentom na zanimljive, ljudske priče, kazao je Katić.

Predsjednik Savjeta Radio Televizije Herceg Novi Savo Niković kazao je da su iskusni radijski lisci i mlade TV snage , spremne da vrate nekakada prepoznatljiv pučki, novski šmek vodeći se Platonovim riječima “Neka ti usta budu vjerni otkucaj srca”.

-Nadamo se da ćete i vi osjetiti  tu dušu, a mi se nadamo da će radijski signal čuti tamo delako, da će naša televizija biti rado gledana i onamo i namo, i pod Durmitorom, i Ali Pašinim izvorima, sa željom da svima prenesemo svu ljepotu suncem obasjane Boke, uzdahe mora i mirisa soli i bora. Grad koji je imao i ima Njegoša, Iva, Lalića, Ćopića i Kiša, Luku i Lubardu,  Stanića, Kostića i Zuka , to zaista i zaslužuje, kazao je Niković.

Izvršna direktorica Dubravka Perović kazala je da u namjeri da, nakon odobrenja za emitovanje tv programa od strane Agencije za elektronske medije, televizija  bude dostupna gledaocima, okupila je, malobrojni tim, koji je od sredine jula pratio kulturna i turistička dešavanja u gradu.

-Televizija je integrisana u svakodnevni život ljudi i zbog toga  ne  treba postavljati  pitanje potrebe za njom. To su uradili ljudi  vijek prije nas.  Teško je izdvojiti samo jedan segment života u kome televizija ima značajnu ulogu  jer  je njeno prisustvo isprepletano. Televizija, kao i radio   ima presudnu ulogu u razvoju informisanosti i obrazovanosti  javnosti.  Na nama je da  ga učinimo  korisnim i dopadljivim kroz raznovrsnost sadržaja. Bez obzira na dileme građana, politike, struke….. mora se uočiti da javni servisi opstaju i da su pokazali svojevrsnu vitalnost, koja proizilazi iz podrške osnivača i javnih prihoda, ali svakako i iz posebne misije, tj. činjenice da javni servis ima  drugačiji zadatak  od  privatnih medija , kazala je Perović.

Od  01. avgusta  Televizuju možete pratiti putem tv platformi: Ekstra tv i M-boxa, uskoro I telemax, od kada se emituju  tv prilozi, u različitim  formama, od servisnih informacija,  kulture, turizma, privrede i sporta.

 

1 komentar

  1. Iskrane cestitke na realizaciji ovako znacajnog projekta za nasu opstinu i njene gradjane.Dubravka tebi i tvom timu od srca zelim uspjesan rad.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com