Društvo

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 75. GODINA POSTOJANJA I RADA UDRUŽENJA ŽENA “RIZA”

Povodom 75. godina postojanja i rada Udruženje žena “Riza” Bijela u subotu 20. oktobra u 18 sati priređuje svečanu akademiju u hotelu “Delfin” u Bijeloj.

Na akademiji će biti prikazan film o Udruženju, a prisutne će pozdraviti: predsjednica Upravnog odbora “Rize” Slađana Vučićević, predsjednica Organizacije žena Crne Gore Anika Žugić, predsjednik opštine Stevan Katić i profeorica francuskog jezika i književnica Gordana Sarić. Nastupiće profesor gitare Aleksandar Bubanja, Ivana Rajičević i Vinka Perišić. Prema riječima Slađane Vučićević na akademiju očekuju prisustvo svih prijatelja:

-Dolazak su nam potvrdile delegacije organizacija žena iz Tivta, Budve , Kotora, Cetinja, Nikšića, Trebinja i Herceg Novog. Pozivam i sve naše sugrađane da dođu  i uveličaju naš jubilej, kazala je Vučićević.

Udruženje je osnovano 1942. godine kao humanitarna organuizacija, čija je osnovna djelatnost bila rad u narodnoj kuhinji. Sada imaju 40-ak članica, a  realizuju humanitarne, poetsko likovn i obrazovno informativne aktivnosti, a bave se i izdavačkom djelatnošću. Povodom akademije pripremili su i flajer, dodala je Vučićević.

– Flajer je selektivni pregled naših zapaženih rezultata . S obzirom da akademiju organizujemo u hotelu “Delfin” gdje su gosti sa francuskog tržišta, preveli smo ga i na njihov jezik.

Udruženje žena “Riza “ dobitnik je Oktobarske nagrade 2004. godine, a objavili su i dvije monografije “Udruženje žena Riza” 2004. godine, i “Drugi o nama” povodom 70 godina postojanja i rada.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com