DruštvoIzdvojeno

SVE SPREMNO ZA POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA

U ponedeljak 21. janura počinje drugo polugodište koje spremno dočekuju u novskim osnovnim i srednjoj školi kao i u predškolskoj ustanovi „Naša radost“. Svi objekti biće zagrijani, ima dovoljno sirovina za grijanje, a uprave škola su zimski raspust iskoristili za neophodne popravke. Najviše radova bilo je u OŠ „Dašo Pavičić“ gdje je, između ostalog, postavljen i video nadzor.

Kako je za RHN kazao Branislav Krečković, direktor OŠ „Dašo Pavičić“, postavljeno je osam kamera kojima će nadzirati i unitrašnjost i spoljašnjost objekta.

-Kompletna investicija je poklon Savjeta roditelja školi, u cilju što bolje bezbjednosti učenika, osoblja ali i imovine ustanove. Proces je započet još u vrijeme mandata bivše uprave, a završeno je sada, jer je dosta vremena iziskivalo poštovanje svih zakonskih procedura, raspisivanje tendera, izbor najpovoljnjijeg ponuđača i finalizacija postavljanja kamera. Sredstvima Ministarstva prosvjete sanirali smo hodnik u matičnoj školi i u područnom odjeljenju u Igalu. Takođe, sređeni su i oluci za odvod atmosferskih voda. Škola se već par dana grije kako bi potpuno spremna dočekala učenike prve smjene u ponedeljak, kazao je direktor Krečković.

Prethodne dane raspusta iskoristili su za sitnije popravke u OŠ „Ilija Kišić“. Prema riječima direktorice Snežane Mirković, nastavno osoblje radi od 10. januara, škola je očišćena, do ponedeljka će biti i zagrijana i sve je spremno za početak novog polugodišta.

Da se sve odvija po planu te da spremno dočekuju učenike i nastavnike naredne sedmice, potvrdila je i direktorica OŠ „Orjenski bataljon“ Jarmila Radović, a sutra ih očekuje sjednica nastavničkog vijeća.

U SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ takođe su odrađene potrebne popravke, imaju dovoljne količine lož ulja i škola će biti zagrijana i spremna, kazao je direktor Momir Dragićević.

Sve vaspitne jedinice JPU „Naša radost“ biće otvorene u ponedeljak ujutro, a tokom raspusta dežuran je bio vrtić na Toploj. Zimski raspust za njih je bio veoma radan.

Kako je istakla direktorica Tanja Dulić, još uvijek je u toku sanacija platoa i stepeništa ispred vrtića u Igalu za koji su teneder raspisali krajem godine. Jedan dio radova je završen, a nadaju se da će biti i kompletiran posao do ponedeljka. Kako je kazala, novim pvc prozorima zamjenjeni su stari na zgradi zadužbine u Igalu, u pojedinim prostorijama zamjenjeni parketi, okrečeno je i obavljena je redovna dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija.

Treći klasifikacioni period završava u petak, 29. marta. Kraj školske godine, prema kalendaru Ministarstva prosvjete, planiran je u srijedu, 12. juna, osim za male i velike maturante koji sa školskim obavezama završavaju u petak, 17. maja.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com