DRUŠTVOIzdvojeno

SVE JE SPREMNO ZA 51. PRAZNIK MIMOZE I 54 PROGRAMA FESTIVALA

Višemjesečne pripreme za realizaciju 51. Praznika mimoze su završene, marketinška kampanja dala je očekivane rezultate pa su svi hoteli u Herceg Novom za početak  festivala bukirani, a od 14. februara do 14. marta biće realizovano 54 programa. To je  na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio i predsjednik Herceg Novog Stevan Katić.

-U Herceg Novom se traži krevet više. Nema slobodnog mjesta u hotelima i prvi vikend je prebukiran. Tome je doprinio dobar marketing i uspješan karavan mimoze, a pun pogodak je bilo i to što je pomjeren Praznik mimoze za 15 dana – ocijenio je Katić.

Praznik mimoze izazvao je veliki publicitet širom regiona, a što se tiče sadržaja i organizacije možda je nadmašio prošlogodišnji jedan uod najuspješnijih praznika u dugoj istoriji ovog festivala rekao je potpredsjednik opštine i predsjednik Direkcije praznika Miloš Konjević.

Konjević je  informisao  da će tokom Praznika biti razmjenjena pisma  namjere o bratimljenju Herceg Novog  sa Sankt Peterburgom, očekuje se dolazak storinu zvaničnika,predstavnika gradova prijatelja, deset ambasadora za koje će maskenbal biti priređen u hotelu Plej kako bi više građana moglo da prisustvuje prvom maskenbalu u Institutu Igalo.

O zahtjevnoj i kompleksnoj organizaciji 54 događaja tokom Praznika mimoze govorila je direktorica  Herceg Festa Gordana Krcunović Porobić apostrofirajući subotnji program  i Feštu od mimoze ribe i vina.

-Centralna manifestacija je u Baošićima, a u 12:30 je koncert Kaliopi. Uveče je maskebal u Institutu Igalo, a u nedjelju opet fešta u Baošićima „Mirisi ukusi februara“, koja je takmičarskog karaktera u pripremanju rižota od sipe. Posebno nam je zadovoljstvo gostovanje kozačkog ansambla „Ataman“ u nedjelju uveče, koji njeguje dugu narodnu kozačku herosjku tradiciju.

Marketinške aktivnosti Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije   bile su izuzetno sadržajne i u oblasti tradicionalnog i digitalnog marketinga i vidi se rezultat – svi otvoreni hoteli su popunjeni, istakao je direktor  gradske TO  Pavle Obradović.

Obradović je  naglasio da u poslednje tri godine bilježe stalan rast broja gostiju tokom februara i marta. O 19 sportskih događaja govorio je sekrtar za društvene djelatnosti Darko Kalsić  podsjetivši  da sportski program obuhvata  i one tradiocionalne, jubilarne i nove sadržaje.  Prvi je program već počeo u organizaciji opštine i FK Igalo  – 42. Mimoza kup u fudbalu  a novi je fudbalski kup za žene u organizaciji FK Obilić.

Član Direkcije Praznika mimoze Zoran Živković ukazao je da je Praznik mimoze pokrenuo  kompletnu kreativnu energiju Herceg Novog. U pozorišnom programu najavio je i jednu izmjenu – umjesto predstave Ekvinocio vidjećemo Bokeški D mol tivatskog Centra za kulturu. Od sportskih programa Živković je apostrofirao  Plivački miting.

-Učestvovaće preko 300 takmičara, sa tehnčkom i pratećeom ekipom biće 700 gostiju što je značajno za turističku privredu. Nakon 20 godina vjerujem da će ovo biti najposjećeniji Praznik mimoze – rekao je Živković.

Praznik mimoze biće otvoren sutra veče, defileom i nastupima Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović, mažoretki, trombonjera i ansambla Diano, od Trga Nikole Đurkovića do platoa u Igalu, a potom koncertom Lepe Brene.

U nastavku ove konferencije za novinare  sa novinarima se susrelo rukovodstvo ansambla Ataman koji će na Prazniku nastupiti 16. Februara u Dvorani Park.

Kozački ansambl ATAMANI nastupiće 16. februara   u Dvorani PARK saopšteno je danas na konferenciji za novinare na kojoj su o ansamblu i saradnji sa Herceg Novim govorili Elena Vojnovna, direktorka za razvoj Komiteta za kulturu Sankt Peterburga Vjera Krasnapjerec, rukovodilac ansamblaDarija Hutc, direktorka anambla Jurij Grizev, zvanični predstavnik kompanije Novi Petreburg, koji će predstavljati posrednika u definisanju i razvijanju saradnje između dva grada.

On je istakao da je ovo prva zvanična posjeta  predstavnika Sankt Peterburga, Herceg Novom, te da ga raduje bratimljenje dva grada. Dodao je da očekuje da će sve proteći u najboljem redu i koncertiali i nedeljni litija, te da neće biit iznenadnih isključenja struje u to vrijeme.

Ansambl ”Atamani” osnovan je  2003. godine sa ciljem da predstavi  bogatu rusku narodnu tradiciju. Za nastup u Herceg Novom, čulo se danas, pripremljene su posebne uniforme kojim će se uklopiti u duh Praznika mimoze ali i broja iznenađenja.  Sastav je jedinstven, na pozornici će bit mladi umjetnci iz nekoliko kozačkiih regiona – Don, Kuban, Tver i Sibir.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com