DruštvoIzdvojeno

SVA POTRAŽIVANJA RADNIKA AD “VEKTRA BOKA” SPADAJU U PRVI ISPLATNI RED, ISTIČE NJIHOV PRAVNI ZASTUPNIK

All-focus

Povodom izvšenja obaveza prema bivšim radnicima AD Vektra Boka, njihov pravni zastupnik advokat Jovan Pejović uputio  je  dopis izvršnom direktoru AD „Vektra Boka“. On podsjeća da je Odlukom Ustavnog suda Crne Gore  od  26. juna 2018. godine, prestao  da važi dio čl. 55 Zakona o stečaju i to tako  da sva potraživanja bivših radnika spadaju u prvi isplatni red, a ne samo potraživanja dospjela  tokom 24 mjeseca prije stečaja.

Odluka Upravnog suda primjenjuje se retroaktivno, navodi dalje Pejović,  pa je tako članom 66 Zakona o ustavnom sudu, propisana zabrana izvršenja akata koji su u suprotnosti sa zakonskim odredbama, koje su prestale da važe odlukom Ustavnog suda Crne Gore.

Nakon objave  odluke Ustavnog suda u Službenom listu Crne Gore, navedeno je u dopisu advokata Pejovića,  vi ste dozvolili  isplatu povjeriocima trećeg isplatnog reda. Na rješenja o izvršenjima  bivših radnika iz prvog isplatnog reda ulagali ste opširne i uporne žalbe kršeći čl. 54 i čl. 55 Zakona o stečaju, objašnjava Pejović. Dodaje  zatim da se po čl. 54 Zakona o stečaju ne mogu  isplaćivati povjerioci drugog i trećeg , ako nisu isplaćeni povjerioci prvog isplatnog reda.

Zbog svega ovoga, Pejović  naglašava da će kao zastupnik većine bivših radnika, biti primoran da se obrati nadležnim državnim organima i da pokrene  tužbu za naknadu štete.

Fotografija sa konferencije za novinare iz marta ove godine

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com