DruštvoIzdvojenoPolitika

SUTRA SASTANAK KONSTITUENATA NOVE VLASTI-DEMOKRATE KATIĆA KANDIDUJU ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE

Sastanak konstituenata nove vlasti Demokratske CG, DF-a, SNP, Novske Liste i koalicije SDP-Ura Vazda, biće održan sutra. Na sastanku će biti dogovoren termin održavanja prve konstitutivne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi, ali i definisani elementi koalicionog sporazuma, kazao nam je nosilac liste Demokratske CG Stevan Katić.

-Na sastanku ćemo precizirati bliže elemnente našeg koalicionog sporazuma i informisti javnost o datumu održavanja prve konstitutivne sjednice Skupštine opštine na kojoj će biti izabran i predsjedik skupštine opštine.

Ko će biti  na čelnim funkcijama u opštini Katić nije želi da komentariše, ali je potvrdio da je on kandidat za predsjednika opštine.

Podsjećamo, nakon prvog sastanka, koji je održan u petak 12. maja  u zajedničkom saopštenju ja navedeno  da će buduća izvršna vlast ,imati podršku 19 odbornika koalicije. Učesnici su se na sastanku usaglasili da će se poštovati demokratski principi oko formiranja vlasti u skaldu sa ukazanim povjerenju dobijenom na izborima,poštovanjem izbornih programa svih konstituenata nove koalicije, kao i odabir stručnih,poštenih i principijelnih kadrova kroz potpunu depolitizaciju lokalne samouprave. I nakon novog sastanka biće izdato zajedničko saopštenje.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com