Kultura

SUTRA PROMOCIJA NOVE KNJIGE ŽELJKA BOJOVIĆA “PERITIOS”

Pormocija knjige Peritios književnika Željka Bojovića biće održana u ponedeljak (14.05) u 20:00 časova u kongresnoj sali Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

Željko Bojović je autor dvadeset knjiga raznovrsnih književnih formi, među kojima treba pomenuti roman Ljetopis porodice Lalušić, koji se našao u najužem izboru za NIN-ovu nagradu. Bojović je napisao i brojne tekstove o hercegnovskoj likovnoj sceni, a u jednom dijelu i uticao na kreiranje kulturne scene organizujući i učestvujući u književnim, likovnim i pozorišnim događajima.

Neobično koncipiranu knjigu Peritios čini deset krugova. Prvi je uvodna pjesma Reinkarnacija, potom „Mali noćni razgovori“, „Šantićeve večeri poezije“, „Ja o njima, oni o meni“, „Mostarski soneti“, „Rapsodija u crvenom“ i slično.

O knjizi će govoriti Minja Bojanić, Miraš Martinović i Vujica Ognjenović, a odlomke iz knjige će čitati Dragana Vlaović, Željko Vavić i Zoran Trojanović. U mizičkom djelu programa nastupiće Svetislav Miki Vasić, profesor klarineta.

Poslije promocije, u Spa galeriji, će biti upriličena izložba skulptura Željka Bojovića, a izložbu će otvoriti Bogdan Musović, istoričar umjetnosti.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com