Društvo

SUTRA POKLON DEFILE GRADSKE MUZIKE I MAŽORETKI

Poklon defile sutra će, 13. jula, građanima i gostima Herceg Novog prirediti članovi Gradske muzike i mažoretki. Promenadni koncert počeće u 20:15 u parku Boka i nastaviti ka Trgu Nikole Đurkovića.

Uvijek se trude da obogate repertoar, pa će tako biti i na sutrašnjem nastupu, šestom koji poklanjaju gradu, kazala je Valentina Kulinović, kapelnica Gradske muzike.

-Premijerno ćemo izvesti „Veče na Robleku“ polku, divnu kompoziciju za koju smo dobili note, odnosno partiture od naših prijatelja iz „Mesne gozbe Novo mesto“ iz pobratimskog Novog mesta.

Kulinović je podsjetila da će i ovog ljeta mještani i gosti moći da uživaju u njihovim nastupima.

-Očekuje nas nastup 15. jula u Meljinama, a odmah 16. jula bićemo dio svečanog otvaranja Kuće Iva Andrića. Pod pokroviteljstvom gradske Turističke organizacije imaćemo još nastupa tokom jula pa sve do kraja avgusta kada nas očekuju putovanja i nova gostovanja.

Kako je istakla u prethodnom periodu imali su brojna putovanja, postigli su i lijepe rezultate na takmičenju u Poljskoj. Ljetnje aktivnosti započeli su 30. juna feštom u Baošićima, a nastavili defileom na Škveru 7. jula.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com