Kultura

SUTRA NOVOGODIŠNJI DEFILE  GRADSKE MUZIKE I MAŽORETKI

Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi daruju sutra (subota, 29. decembar) praznični defile sugrađanima i gostima našeg grada, zadovoljni su dinamikom rekonstrukcije zgrade i pripremaju se za gostovanja karavana „Praznika mimoze“.

Tradicionalnim promenadnim koncertom ispraćaju još jednu uspješnu godinu, podsjećajući ujedno na prvi nastup Gradske muzike Herceg Novi, prije 131 godinu. Osim standardnih kompozicija, izvešće i neke nove, pripremljene za jubilarni “Praznik mimoze”, najavljuje predsjednica i kapelnica Valentina Kulinović.

– Gradska muzika Herceg Novi organizuje sutra promenadni novogodišnji defile, koji kreće u 11:00 sati od trga Nikole Đurkovića do Gradske kafane i nazad. Poslednji poklon defile u ovoj godini priređujemo da bi je svečano ispratili, ali i u znak sećanja na prvi nastup naših osnivača  – 1. januara 1887 godine. Kao i prethodnih godina na ovom nastupu ćemo nositi novogodišnje kape, i sve će biti u duhu predstojećih praznika. Vezali smo ova dva povoda, tako da će to biti poklon uoči Nove godine i sećanje na taj prvi nastup našeg ansambla. Pored kompozicija koje inače sviramo, izvešćemo i neke nove stvari sa kojima ćemo nastupati na karavanima i predstojećem “Prazniku mimoze”. Tu prvenstveno mislim na polku „Veče na Robleku“, takođe smo obnovili neke koračnice koje već dugo nismo izvodili duže, tako da će  repertoar biti zanimljiv i dinamičan, poručuje Kulinović. 

Iako kontinuirano rade čitave godine, za predstojeće programe se pripremaju pojačanim tempom, kako bi svim zadacima odgovorili na najbolji mogući način, a do početka “Praznika mimoze” trebalo bi da bude završena rekonstrukcija zgrade Gradske muzike.

– Beskrajno sam srećna što je započela sanacija, i što radovi teku vrlo lepim tempom. Firma koja je angažovana je veoma detaljna, pridržavaju se svih utvrđenih rokova i do početka “Praznika mimoze” će sve što je dogovoreno biti završeno. Do sada je kompletno postavljena ograda, urađena sanacija urušenog zida, ugrađen je bio-prečišćivač, a preostalo je postavljenje keramičkih pločica i ugradnja sanitarija, tako da sve teče veoma dobrom dinamikom, kaže Kulinović.

Kao novitet dodaje da će, zahvaljujući članu Upravnog odbora Bobanu Madžareviću i štampariji “Biro konto” Gradska muzika i mažoretke ove godine imati svoj kalendar koji će, osim članovima, poklanjati saradnicima i partnerima u gradovima u kojima budu gostovali.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com