DruštvoIzdvojeno

SUTRA NA PROGRAMU “BARKA MALA” – VEČE MEDITERANSKE PJESME

Nakon četvorogodišnje pauze, program 50. Praznika mimoze donosi Veče mediteranske pjesme Barka mala. Program će biti upriličen sutra veče (15.2.) u Gradskoj kafani sa početkom u 20 sati.

Ljubitelji mediteranskog zvuka imaće priliku da uživaju u pjesmama klapa iz Crne Gore ali i gostiju iz Hrvatske, objašnjava, u ime domaćina, članica VIS Kaldana, Valentina Kulinović.

-Veče “Barka mala” biće organizovano po pređašnjem modelu i formi ovakve manifestacije. Nastupiće klape i vokalni sastavi iz Crne Gore, a program smo obogatili i gostima iz Hrvatske. Predstaviće se najstarija klapa u Crnoj Gori „Jadran“ i „Bellezza“ iz Tivta, „Maris“ iz Kotora, O’Dive bell canto iz Berana, ŽVK Lira iz Herceg Novog, domaćini VIS Kaldana i kao specijalni gost sa nama će pjevati i predstaviti se klapa „Šufit“ iz Hrvatske. Program će voditi Andrijana Božović, najavljuje Kulinović.

Veče mediteranske pjesme manifestacija je koja je deset godina bila u programu Praznika mimoze, ali poslednje četiri, iz finasijskih razloga, nije bila organizovana, objašnjava Kulinović.

-Članice VIS Kaldane, sekcije Gradske muzike, došle su, još jesenas, na ideju da predlože Direkciji Praznika mimoze da se u jubilarnom proslavljaju nađe i ovaj događaj. Podržali su naš predlog i otpočele su pripremne aktivnosti, organizacija i realizacija Večeri mediteranske pjesme Barka mala, kazala je Kulinović.

Pokrovitelji manifestacije su Opština i Turistička organizacija Herceg Novi, JUK Herceg fest, štamparija Birokonto, Gradska kafana i Vinarija Delić iz Herceg Novog.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com