DruštvoPolitika

SUTRA 7. VANREDNA SJEDNICA SO HERCEG NOVI

Predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi, Andrija Radman, zakazao je 7. vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta za sutra sa početkom u 9 sati. Razlog sazivanja 7. vanredne sjednice je postupanje po Presudi Upravnog suda od 23. februara ove  godine, a na dnevnom redu je Predlog Odluke o razriješenju predsjednika Opštine Herceg Novi. Podsjećamo, Upravni sud je 23. februara poništio skupštinsku odluku od 8. jula prošle godine, kada je Nikola Gojković razriješen funkcije predsjednika.

U obrazloženju nove Odluke o razrješenju predsjednika opštine Nikole Gojkovića prije isteka mandata navodi se nekoliko razloga, a između ostalog da nije obezbjeđeno sprovođenje razvojnih planova i programa, obavljanje poslova iz nadležnosti opštine oko angažovanja nezavisne revizije poslovanja Opštine za period posljednje četiri  godine. Izostanak imenovanja glavnog administratora, čime je u značajnoj mjeri onemogućeno i funkcionisanje lokalne uprave, takođe je navedeno kao razlog za smjenu, kao i da Gojković, otkako je izabran 2. februara prošle godine za predsjednika opštine, nije omogućio sprovođenje projekta Evropska prijestonica kulture i investicione poduhvate  projekata na Luštici, kao i druge iz izbornog programa građanske liste Izbor.

Današnje navode medija da je moguće odgađanje sutrašnje sjednice, jer će Gojković podnijeti ostavku na funkciju predsjednika, demantuju iz vladajuće koalicije, iz koje nezvanično saznajemo da će odbornici DPS-a i Izbora prisustvovati sjednici i donijeti odluku u skladu sa preporukama Upravnog suda.

Dušan Radović, čelnik Udruženja građana Izbor kazao nam je da Gojković može da podnese ostavku samo na mjesto odbornika u lokalnom parlamentu.

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com