Društvo

Sutra 6. vanredna sjednica SO Herceg Novi

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Andrija Radman zakazao je za sutra šestu vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta sa samo jednom tačkom dnevnog reda – predlogom odluke o budžetu opštine za ovu godinu.

Inicijativu za sazivanje sjednice Skupštine o budžetu podnio je prije dva dana Klub odbornika DPS-a, a ona je proslijeđena v.d. predsjedniku opštine Draganu Jankoviću.  Po riječima predsjednika SO Herceg Novi Andrije Radmana, sjednicu je zakazao po hitnom postupku, na inicijativu v.d. predsjednika opštine, Dragana Jankovića.

-Funkcionisanje Opštine je sada u skladu sa odlukom o privremenom finansiranju. Rad je ograničen ne samo njenim rokom, do  31.marta već i iznosom sredstava koja se mogu koristiti, a to je jedna dvanestina prošlogodišnjeg budžeta. Cijeneći da bi nastala šteta za lokalnu upravu, ako se hitno ne usvoji budžet, sazvao sam vanrednu Skupštinu – objasnio je Radman.

Budžet za ovu godinu planiran je na 17. 125.000 eura. Najveće učešće u u ukupnim primanjima je prihod od poreza na imovinu planiran na 3. 800.000 eura, zatim prihod od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u iznosu od 3.000.000 eura. Od valorizacije zemljišta na poluostrvu Luštica planiran je prihod od 2. 845.000 eura. Rashodi operativnog budžeta  su  10.948.000 , a kapitalnog 6. 177.000 eura.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com