Please assign a menu to the primary menu location under MENU

Društvo

ŠUMA NA PONTI VESLA IZGORELA, VATRENA STIHIJA ZAOBIŠLA KUĆE

Šuma na Ponti Vesla je potpuno izgorela, požar se, potpomognut vjetrom širi dalje, kazao je za Radio Herceg Novi paroh luštički Nikola Urdešić koji je i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/07/2-1.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

-Nastavili smo jutros jučerašnju i sinoćnju akciju gašenja požara koji se otrgao kontroli, počeo da se širi jako brzo. Pojedini djelovi šume koji su izgoreli apsolutno nisu mogli da budu spašeni. Trenutno smo obišli Pontu Vesla gdje je sve izgorelo osim kuća. Nijedna kuća nije ugrožena, samo je pored jedne vikendice izgoreo trijem. Drugo je sve spašeno, vatra je zaobišla kuće i najbitnije je da ljudskih žrtava nema. Sve vrijeme su na terenu vatrogasci iz Herceg Novog, Tivta, Budve, DVD Krtoli, dobrovoljci sa Luštice, tu su i privatnici, ko god ima kamion pridružio se. Fali nam ljudstva, nema pomoći iz vazduha, kazao je paroh Urdešić.

[image_with_text image=’http://www.radiohercegnovi.net/wp-content/uploads/2017/07/3-2.jpg’ title=” title_color=” title_tag=”]

 

On je istakao da su svi udružili snage, obišao ih je i potpredsjednik opštine, donijeli su hranu i piće, a većina mještana je sve vrijeme uz vatrogasce.

-Mještani gase požare pored kuća i zajedno sa vatrogascima, uglavnom vlada strah. Vatrena stihija se primakla kućama u selu Begovići, šuma na Ponti Vesla je izgorela skroz, požar se širi preko Tjesne vale penje se prema selu Mardari, Brguli, tako da ako vjetar ne stane vatra će vrlo brzo da se proširi. Ovako ne ide na dobro, ako vjetar okrene na zapad, što je izvjesno, neće diti dobro i tada bi posljedice mogle biti još gore, kazao je paroh Urdešić.

Ostavite Vaš komentar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com