DRUŠTVO

SUDSKO PORAVNANJE ZA LED RASVJETU,JEDNA OD TAČAKA SUTRAŠNJE SJEDNICE SKUPŠTINE

Dnevni red sutrašnje sjednice Skupštine Oštine Herceg Novi, biće proširen po hitnom postupku pitanjem koje se odnosi na Sudsko poravnanje za led rasvjetu, u predmetu koji se vodi pred Privrednim sudom.

Odbornici će, između ostalog, razmatrati pitanje sudskog poravnanja Opštine Herceg Novi sa kompanijom “Novalume” iz Danske, kao pravne nasljednice firme “Hesalight” , sa kojom je Opština 17.11.2015. godine sklopila Ugovor o javnoj nabavci-zamjeni i ugradl LED svjetiljki, održavanje i upravljanje sistemom javne rasvjete na području Opštine Herceg Novi. Istom Odlukom procjenjena je vrijednost javne nabavke na iznos od 2 miliona i 690.000 eura.

Konstatuje se da je između “Hesalight”  (u stečaju) i “Novalume”   16.12.2016. godine zaključen Sporazum o prenosu poslovanja kojim se sa “Hesalight” na “Novalume”, između ostalog, prenose prava i obaveze po Ugovoru, kao i prateće mjenice, a bez saglasnosti Opštine Herceg Novi. Shodno članu  3 ovog Predloga Ugovora,  Opština Herceg  Novi nakon zaključenja sudskog poravnanja i uplate u depozit iznosa od milion eura stiče pravo svojine nad ugrađenim LED svjetiljkama, po osnovu Ugovora o javnoj nabavci od 17.11.2015.godine i pravo da stavi kompletan sistem javne rasvijete u funkciju svojim sredstvima. Članom četiri je predloženo da se nakon prenosa  naknade od 1 miliona eura   (na ime cijene koštanja ugrađenih LED svijetiljski), na račun “Novalume”  i preuzimanja mjenica od strane Opštine Herceg Novi izdatih po osnovu Ugovora o javnoj nabavci ,  da potpisnice ovog Poravnjanja više nemaju jedna prema drugoj nikakvih potraživanja i obaveza i da ovim putem rješavanju sve sporne odnose po osnovu Ugovora o javnoj nabavci.

 

Ostavite Vaš komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com